Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Duály Sudové nevyšly. Vypadla v osmifinále

Tazawako (Japonsko) - Boulařka Nikola Sudová obsadila v paralelním závodu SP v japonském Tazawaku dvanácté místo. Poté, co si v individuální jízdě vyrovnala maximum sezony čtvrtou příčkou a cítila křivdu od rozhodčích, nyní v osmifinále vypadla s Kanaďankou Alex-Anne Gagnonovou.

"Dneska chumelilo a chumelilo. Duály se nevyvíjely špatně. Bohužel jsem ve druhém kole natrefila na velmi rychlou Kanaďanku, prohrála jsem o tři setiny vteřiny a v součtu bodů 17:18," uvedla Sudová.

V pořadí seriálu před závěrečným dílem v Megéve drží česká lyžařka stále pátou pozici, když už jistou vítězkou SP je pošesté americká hvězda Hannah Kearneyová. Mezi muži počtvrté převezme trofej suverénní Kanaďan Mikaël Kingsbury, jenž v Japonsku vyhrál už sedmý závod z osmi v této sezoně.

V osmifinále duálů stejně jako Sudová vypadlo několik favoritek včetně sester Maxime a Justine Dufourových-Lapointeových či další Kanaďanky Audrey Robichaudové. Premiérové vítězství slavila Morgan Schildová z USA, její krajanka Kearneyová byla třetí. Celkově světový pohár od roku 2009 nevyhrála Kearneyová jen před pěti lety.

Závody SP v akrobatickém lyžování v boulích v Tazawaku (Japonsko) - paralelní jízda:

Muži: 1. Kingsbury, 2. Marquis (oba Kan.), 3. Graham (Austr.).

Průběžné pořadí SP (po 8 z 9 závodů): 1. Kingsbury 729 b., 2. Marquis 381, 3. Smyšljajev (Rus.) 370.

Ženy: 1. Schildová (USA), 2. Itoová (Jap.), 3. Kearneyová (USA), ...12. Sudová.

Průběžné pořadí SP (po 8 z 9 závodů): 1. Kearneyová 586, 2. J. Dufourová-Lapointeová 441, 3. Ch. Dufourová-Lapointeová (obě Kan.) 413, ...5. Sudová 283.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články