Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vráblík o Bankově pádu: Bylo jasné, že to není dobré

Beaver Creek (USA) Dramatický pád Ondřeje Banka pochopitelně nepřidal jeho reprezentačním kolegům. Martin Vráblík a Kryštof Krýzl ještě čekali na své starty, když Bank nezvládl nájezd na poslední skok. "Měl jsem trochu strach," přiznal později Vráblík.

Martin Vráblík
zdroj: ČTK/AP autor: Brennan Linsley

"Nemohl jsem myslet na nic jiného, jen na Ondru," řekl v cíli Vráblík. Na start závodu jel lanovkou právě s Bankem. "Byl si jistý a hovořil o tom, že má na medaili. Byl připraven a soustředěný," řekl Vráblík. Do závodu se mu po Bankově karambolu ani nechtělo startovat. "Když jsem ten pád viděl, tak jsem okamžitě odešel od televize. Bylo jasné, že to není dobré, jen jsem chtěl, aby byl v pořádku," řekl.

Už od prvních tréninků měl Vráblík z náročné trati respekt, který se po Bankově pádu ještě prohloubil. "Po té situaci to bylo těžší. Teď mi je jedno, že jsem se dostal do cíle, myslím hlavně na něj. Ondra je velký smolař, já jsem mu strašně fandil. Snad bude v pořádku," věřil.

  • "Je to hrozné, stává se to, hlavně při sjezdu, je to totálně extrémní sport. Když se nejedná o někoho tak blízkého, tak to lyžaři umějí vytěsnit, ale teď jsem s tím měl problém, byl jsem úplně vyřízený," přiznal Krýzl.
Pád Ondřeje Banka
zdroj: ČTK/AP autor: Brennan Linsley

Bank měl v kariéře nespočet zranění a vždy ho potkala v momentě, kdy se drápal do špičky. "Jen doufám, že to nebude nic hrozného. Je to drsné, že ho to zase srazilo. Letos předváděl úžasné výkony, ale tohle je tvrdá rána," uvedl Krýzl. Věřil však, že Bank bude v pořádku.

Podle posledních zpráv z nemocnice má český sjezdař otřes mozku, tržné rány v obličeji, ale snad žádná jiná vážnější zranění. "Napadlo mě jet dolů lanovkou. I když bych to asi neudělal, tak jsem měl velký problém na to při závodu nemyslet," dodal Krýzl.

Je nám líto, video expirovalo.
Hrůzostrašný pád Ondřeje Banka ve sjezdu pro superkombinaci
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články