Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sjezdařka Klicnarová veze z Univerziády stříbro, hokejisté zdolali Španělsko

Granada/Sierra Nevada (Španělsko) – Další medaili z univerziády veze sjezdařka Pavla Klicnarová, ve Španělsku vybojovala stříbro v kombinaci. Za vítěznou Ruskou Darjou Ovčinnikovovou zaostala v součtu super-G a slalomu o 26 setin sekundy. Dařilo i hokejistům, kteří si poradili s domácím Španělskem 5:2.

Po úvodní rychlostní disciplíně byla sedmadvacetiletá Klicnarová pátá, ale druhým slalomářským časem se pak posunula až na stříbrnou pozici. Postarala se tak o první českou medaili po přesunu univerziádních soutěží ze Slovenska, kde výprava získala jedno zlato, jedno stříbro a čtyři bronzy. Tereza Kmochová skončila v kombinaci devátá, snowboardista Martin Mikyska byl v U-rampě osmý.

Čeští hokejisté si po vítězství nad Slovenskem poradili s domácím Španělskem. Nejprve se zblízka prosadil Milan Valášek, pak do branky zapadlo Zacharovo nahození. Češi postupně i díky šikovnosti Daniela Arnošta získali pětigólový náskok a v poslední třetině dovolili i trochu gólové radosti Španělským hokejistům. Česko se v neděli střetne s Čínou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články