Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Sudová skončila pátá na SP v Lake Placid

Lake Placid - Akrobatická lyžařka Nikola Sudová obsadila po nezdaru na nedávném mistrovství světa v Kreischbergu páté místo při pokračování Světového poháru v americkém Lake Placid. Závod vyhrála Kanaďanka Justine Dufourová-Lapointeová, která o 23 setin bodu porazila mistryni světa Hannah Kearneyovou z USA.

Sudová přitom ještě v Kreischbergu hovořila o tom, že nejspíš do zámoří k dalším závodům SP kvůli financím nepojede. Nakonec si chtěla spravit chuť po šestnáctém místě v soutěži jednotlivkyň a osmnácté příčce v závodu dvojic z Kreischbergu a rozhodla se velmi pravděpodobně poslední sezonu v kariéře dokončit.

Z kvalifikace postoupila jako pátá a první finálová jízda se jí povedla. Obdržela za ni od rozhodčích 79,07 bodu a potřetí v sezoně postoupila do superfinále. Tam se jí ale nevydařily skoky, helikoptéra s pozicí a salto s krosem, a se ziskem 75,51 bodu nakonec obsadila páté místo, čímž vyrovnala výkon z Calgary. O místo lepší byla letos v Deer Valley.

Závod SP v akrobatickém lyžování v Lake Placid (USA) - jízda v boulích:

Muži: 1. Kingsbury (Kan.), 2. Smyšljajev (Rus.), 3. Gagnon (Kan.).

Průběžné pořadí SP (po 5 z 9 závodů): 1. Kingsbury 429, 2. Marquis (Kan.) 225, 3. Smyšljajev 221.

Ženy: 1. J. Dufourová-Lapointeová (Kan.), 2. Kearneyová (USA), 3. Naudeová (Kan.), ...5. Sudová (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 5 z 9 závodů): 1. J. Dufourová-Lapointeová 385, 2. Kearneyová 326, 3. Ch. Dufourová-Lapointeová (Kan.) 252, ...8. Sudová 175.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články