Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Týmový závod v Zakopaném ovládli Němci, Češi byli sedmí

Zakopané Čeští skokané na lyžích Roman Koudelka, Jan Matura, Lukáš Hlava a Antonín Hájek skončili sedmí na světovém poháru v Zakopaném. Porazili jen družstva Ruska a Itálie. Vyhráli Němci před Rakušany a Slovinci.

Slavící němečtí skokané na lyžích
zdroj: ČTK/PAP/ autor: Grzegorz Momot

Roli tahouna českého týmu potvrdil Koudelka, vítěz tří individuálních závodů této sezony. Ve druhém kole se zlepšil na 125 metrů, což mu v jeho sérii zajistilo páté místo. Nejslabší byl naopak Hájek (se 105 a 109 metry). Oproti úvodnímu závodu družstev v listopadu v Klingenthalu si Češi o příčku pohoršili.

Vítězní Němci se mohli opřít o Richarda Freitaga a Severina Freunda, kteří své souboje s ostatními rivaly v jednotlivých sériích vyhráli. Druzí Rakušané nasbírali o 15 bodů méně a Slovinci vyhráli pomyslný souboj o bronz těsně nad Nory, kteří byli po 1. kole druzí.

Pro závod družstev se v Zakopaném umoudřil vítr. Dopoledne i v pátek ale znemožnil kvalifikaci. Ta byla přeložena před nedělní závod na 12:15. První kolo by mělo začít o hodinu a půl později.

SP ve skocích na lyžích v Zakopaném (Polsko) - družstva:

1. Německo (Neumayer, Kraus, Freitag, Freund) 1050,6, 2. Rakousko (Hayböck, Schlierenzauer, Diethart, Kraft) 1035,7, 3. Slovinsko (Tepeš, Dežman, Damjan, Prevc) 1018,4, 4. Norsko 1016,4, 5. Polsko 987,8, 6. Japonsko 960,4, 7. ČR (Hájek, Hlava, Matura, Koudelka) 865,8, 8. Rusko 860,6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články