Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Sudová v Deer Valley sahala po medaili, nakonec byla čtvrtá

Deer Valley (USA) – Pouhé dva body dělily Nikolu Sudovou, aby se téměř po dvou letech postavila ve světovém poháru v jízdě v boulích opět na stupně vítězů. Česká akrobatická lyžařka však v americkém Deer Valley nakonec skončila těsně čtvrtá. Zvítězila Američanka K.C. Oakleyová před kanadskými sestrami Justine a Chloe Dufourovými-Lapointeovými.

Nikola Sudová
zdroj: ČTK/AP autor: Rick Bowmer

Pro dvaatřicetiletou Sudovou je čtvrté místo nejlepším výsledkem v sezoně. Ve světovém poháru byla dvojnásobná medailistka z mistrovství světa výš naposledy předloni v únoru, kdy skončila druhá v japonském Inawaširu. "Zase o trochu blíž bedně. Jsem spokojená, mám bramborovou," řekla Sudová, před týdnem pátá v Calgary.

Největšího úspěchu za poslední dva roky dosáhla na trati, na kterou přitom nemá dobré vzpomínky. Před olympijskými hrami ve Vancouveru 2010 si na ní totiž přetrhla kolenní vazy. "Přitom se mi tu závodí dobře. Je to dlouhý a těžký kopec, ale jezdí se mi na něm hezky. Navíc mám moc ráda ta večerní finále," prohlásila Sudová.

Česká lyžařka postoupila z kvalifikace v Deer Valley jako pátá, do superfinále pak prošla ze čtvrté pozice. Tu už vylepšit nedokázala, možná i proto, že tentokrát nezařadila svůj obtížný skok D-spin, salto s rotací mimo osu těla. Ve světovém poháru je osmá.

Sudová ví, že pokud chce uspět na mistrovství světa v Kreischbergu, které začíná příští týden, musí zrychlit. Její závod je v Rakousku na programu v neděli 18. ledna. "Rychlost je pořád mou největší slabostí. Zrychlit o sekundu a bedna je doma," konstatovala Sudová.

V americkém středisku je ještě na programu další závod, paralelní jízdy. "Takže to bude kvůli té rychlosti o dost těžší, moc mi nesedí," dodala.

SP v akrobatickém lyžování v Deer Valley (USA) - jízda v boulích:

Muži: 1. Kingsbury (Kan.) 90,25, 2. Graham (Austr.) 85,49, 3. Deneen (USA) 85,07.

Průběžné pořadí SP (po 3 z 9 závodů): 1. Kingsbury 229, 2. Endo (Jap.) 156, 3. Marquis (Kan.) 140.

Ženy: 1. Oakleyová (USA) 82,53, 2. J. Dufourová-Lapointeová 79,46, 3. Ch. Dufourová-Lapointeová (obě Kan.) 79,28, 4. Sudová (ČR) 77,23.

Průběžné pořadí SP (po 3 z 9 závodů): 1. Ch. Dufourová-Lapointeová 220, 2. J. Dufourová-Lapointeová 185, 3. Kearneyová (USA) 166, ...8. Sudová 104.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy