Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

V Ga-Pa budou skákat tři Češi včetně diskvalifikovaného Koudelky

Garmisch-Partenkirchen - Ve druhém závodu Turné čtyř můstků v německému Garmisch-Partenkirchenu budou na Nový rok skákat tři čeští reprezentanti. Favorizovaný Roman Koudelka byl v dnešní kvalifikaci za špatnou kombinézu diskvalifikován ze čtvrté příčky, ale účast měl jistou díky svému třetímu místu v průběžném pořadí Světového poháru. V závodě ho doplní Jan Matura a Jakub Janda, neuspěl jen Antonín Hájek.

Roman Koudelka v kvalifikaci na závod v Ga-Pa
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Schrader

Vítěz dvou závodů SP v sezoně Koudelka na rozdíl od úvodního dílu Turné v Oberstdorfu kvalifikaci nevynechal ani dnes však nebyl klasifikován. Původně figuroval na čtvrtém místě za skok 131,5 metru, několik minut nato byl však diskvalifikován za porušení pravidel týkajících se kombinézy a byl následně odsunut na 48. pozici.

Koudelka vysvětlil diskvalifikaci tím, že trochu podcenil přípravu bezprostředně před kvalifikací. "Dnes jsem se na to lehce vykašlal, nedopíjel se a takhle to dopadlo. Když se dopiju, tak víc nafouknu břicho a s kombinézou pak nemusím nic dělat," citoval Koudelku web rozhlas.cz. Skoky v Ga-Pa si české želízko v ohni pochvaluje. "Byl vidět velký pokrok. Cítím se tady dobře a těším se na závod," řekl Koudelka.

V závodě se Koudelka střetne s Prevcem, Janda se Sjönem a Matura s Wenigem

Koudelka se v prvním kole utká s Peterem Prevcem. Slovinec byl třetí v pondělním závodu i v dnešní kvalifikaci. "Je mi jedno, jestli půjdu proti Jacobsenovi, Bardalovi nebo Schlierenzauerovi. Věřím si tady, můstek se mi líbí," uvedl český reprezentant.
 
Na rozdíl od Oberstdorfu nebude Koudelka v závodě z Čechů sám. Doprovodí ho dnes 21. Matura (122 m), jehož soupeřem bude Němec Daniel Wenig, a veterán Janda (120 m). Vítěz Turné z roku 2006 obsadil v kvalifikaci 35. pozici a svede souboj s devatenáctiletým Norem Phillipem Sjöenem. Daleko za postupovou padesátkou zůstal 64. Hájek (107 m).
 
Kvalifikaci vyhrál Nor Anders Jacobsen, jenž se v prvním kole v atraktivním souboji dvou bývalých šampionů Turné utká s Rakušanem Gregorem Schlierenzauerem, který dnešní program vynechal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články