Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Silný vítr a sněžení ukončily první závod skokanů na lyžích v Oberstdorfu

Oberstdorf - Pouze jedenáct skokanů se sneslo z můstku v Oberstdorfu. Úvodní závod Turné čtyř můstků byl vinou nepříznivých podmínek zrušen po neúplném prvním kole. Jury rozhodla, že se bude skákat znovu v pondělí na stejném místě se začátkem v 17:30. Start závodu byl opakovaně odložen kvůli větru a sněžení, soutěž pak byla několikrát přerušena. Jediný český skokan na startu Roman Koudelka se k pokusu nedostal.

Německý skokan Markus Eisenbichler byl jeden z jedenácti, kteří skočili v Oberstdorfu. Jury závod nakonec zrušila
zdroj: ČTK/AP autor: Daniel Karmann

Silný vítr provázel už sobotní kvalifikaci a český favorit kvůli tomu skok dokonce vynechal. Samotný závod ohrožovalo počasí celý den. Nejprve se nad Oberstdorfem přehnala sněhová vánice, kvůli níž bylo zrušeno zkušební kolo. V areálu za vytrvalého sněžení dál foukal silný vítr, který dosahoval v nárazech až 50 km za hodinu.

Start byl původně naplánován na 16:30, skákat se začalo až po 18. hodině, ale závodníci spíš čekali, než soupeřili mezi sebou. Z nájezdu se v různě dlouhých intervalech spustilo jen jedenáct skokanů a po dalším přerušení jury rozhodla, že téměř 25 tisíc diváků se tentokrát vítěze nedozví. Úvodní závod Turné byl zrušen poprvé v historii.

Pondělní náhradní termín umožňuje další program Turné. Kvalifikace druhého dílu v Ga-Pa je totiž naplánována až na Silvestra. Předpověď na pondělí ale také není dobrá, spekulovalo se proto i o přesunutí závodu právě do Ga-Pa.

Druhého muže světového poháru Koudelku čeká v úvodním kole souboj s japonským veteránem Noriakim Kasaiem. Jakub Janda, Jan Matura a Antonín Hájek se do závodu nekvalifikovali. I proto se cestou z Kontinentálního poháru ve švýcarském Engelbergu připojí k týmu trojice Lukáš Hlava, Martin Cikl a Čestmír Kožíšek, kteří by se o případnou nominaci kouče Richarda Schallerta měli poprat s reprezentačními kolegy při tréninku na druhý závod v Ga-Pa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články