Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Stříbro Moravce nebylo bez komplikací: Rána do brňavky a lyže od Soukupa

Östersund – Biatlonista Ondřej Moravec po dvou smolných startech na úvod sezony zazářil. Sprint světového poháru v Östersundu se sice neobešel bez drobné komplikace, ta ale trojnásobného medailistu z olympiády v Soči nerozhodila, a tak na půjčených lyžích dojel druhý.

Ondřej Moravec
zdroj: ČTK/AP autor: Marcus Ericsson

Moravec trefil všech deset terčů a výborně běžel. Dosáhl čtvrtého běžeckého času. "Je to bombastický," radoval se biatlonista ze stříbra na webu svazu.

Podařilo se mu přenést přes smůlu z prvních dvou startů. V nedělní smíšené štafetě kvůli rukavici ztratil čas po zdlouhavému dobíjení a ve čtvrtek ve vytrvalostním závodu spadl. I když i nyní mu zatrnulo. "Při ležce jsem si položil loket přímo na prázdnou nábojnici a přes brňavku mi projela bolest celým tělem," líčil Moravec další patálii. "Musel jsem proto změnit polohu a celá střelba mi pak trvala hodně dlouho," doplnil. Jeho slova potvrzuje statistika, vleže patřil 68. časem k nejpomalejším.

Třicetiletý závodník chválil servis. Na desetikilometrové trati se cítil na půjčených lyžích rychlý. "Lyže byly vynikající, i když jsem nakonec jel na páru od Jardy Soukupa. Dokonce to byly lyže, které Jarda neměl mezi vybranými," řekl Moravec.

Do nedělního stíhacího závodu nejde s žádným speciálním plánem. Vyběhne do něj o čtyři desetiny před Slovincem Jakovem Fakem. "Počítám s tím, že vytvoříme dvojici jako před týdnem v mixu. Jen doufám, že to oba zvládneme lépe," vzpomněl na své problémy s velkou rukavicí a Fakovo trestné kolo. "Bude rozhodovat střelba. Věřím, že budu stejně dobře koncentrovaný jako ve sprintu," řekl Moravec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články