Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Moravec a Vítková vyhráli před nadšenými fanoušky biatlonovou exhibici

Jablonec n.N. - Exhibice úspěšných biatlonistů vzbudila podle očekávání obrovský zájem. Areál v Jablonci nad Nisou praskal ve švech a diváci nadšeně oslavovali všechny medailisty z olympijských her v Soči.

Fanoušci na biatlonové exhibici v Jablonci nad Nisou
zdroj: ČTK autor: Břetislav Fiala

Z vítězství ve světové premiéře biatlonové exhibice, která se v první části jela kvůli nedostatku sněhu na kolečkových lyžích a druhá po přezutí na normálních lyžích, radovali trojnásobný medailista ze Soči Ondřej Moravec a Veronika Vítková.

Gabriela Soukalová dojela mezi ženami třetí, ale ovládla vložený duel olympijských medailistů před Vítkovou, Jaroslavem Soukupem a Moravcem. Ženy do něj vyběhly na čtyřsetmetrový okruh s mírným náskokem před muži. "Bylo zajímavé, že holky kluky přestřílely," řekl Jan Matouš, pořadatel závodu a třetí muž z MS.

Fanoušci se tísnili na tribunách i kolem trati a na střelnici oslavovali každý úspěšný zásah biatlonistů. "Z řevu šel mráz po zádech, je to takový jablonecký Hochfilzen," přirovnala Soukalová Jablonec k rakouskému dějišti Světového poháru.

Pro dvojnásobnou stříbrnou medailistku ze Soči a čtvrtou ženu konečného pořadí SP Soukalovou i pro Vítkovou byla exhibice poděkováním fanouškům za podporu v sezoně. "Drželi nás při špatných i dobrých výsledcích," řekla Vítková.

Loni sledovalo mistrovství republiky v Jablonci tisíc fanoušků, nyní jich přišlo dvakrát tolik. "Je to obrovská poklona, že je o nás takový zájem," řekla Soukalová a doplnila: "Před třemi lety na tribuně stálo asi pět lidí a teď je to úplně plný. Lidi se ani nevejdou kolem trati. To je obrovské povzbuzení a dodá nám to chuť."

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž z biatlonové exhibice v Jablonci nad Nisou
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články