Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Přidá se k Sáblíkové? Novotná přemýšlí o přechodu na dlouhé tratě

Praha – Po nepovedené sezoně uvažovala o tom, že by se sportem úplně skončila. Rychlobruslařka Kateřina Novotná však nakonec brusle na hřebík nepověsí. Uvažuje ale o tom, že by změnila disciplínu a v příští sezoně soupeřila s Martinou Sáblíkovou a Karolínou Erbanovou v závodech na dlouhé dráze.

Sport
zdroj: ČT4

Novotná tak zareagovala na velice nepovedenou sezonu. Na olympiádě Soči v závodech na 1000 a 1500 metrů nepostoupila ani z rozjížděk a velkým zklamáním pro ni skončilo i víkendové mistrovství světa na krátké dráze v Kanadě.

"Teď je ještě všechno hodně čerstvé a jsou v tom emoce. O mistrovství světa jsem byla hodně naštvaná a řekla jsem si, že asi zkusím spravedlivější sport, což dlouhá dráha je. Jde tam o čas, není tam tolik věcí kolem," řekla Novotná.

Definitivní rozhodnutí ale zatím neudělala a v nejbližších dnech ani neudělá. "Teď potřebuju pauzu a vyčistit si hlavu. A hlavně se budu věnovat škole, v září mě čekají státnice," uvedla studentka Vysoké školy tělesné výchovy a sportu Palestra v Praze.

Rychlobruslení na dlouhé dráze se v minulosti již Novotná krátce věnovala. Po Olympijských hrách ve Vancouveru trénovala s Martinou Sáblíkovou a startovala i na mistrovství Evropy ve víceboji v Collalbu.

"Tehdy jsem se ale dlouhé dráze nevěnovala naplno. Jen jsem to zkusila, protože jsem z tréninku v Kanadě měla zajeté časy, které mě opravňovaly na závodě startovat. Kdybych se k tomuto kroku rozhodla teď, brala bych to vážně," uvedla Novotná, která na ME obsadila 19. místo.

Zda změní rychlobruslařskou specializaci, bude záležet i na podmínkách, o kterých bude jednat. Ve hře bude i společná příprava se Sáblíkovou. "Možnosti a podmínky si ale teprve budu zjišťovat, ještě je čas," řekla Novotná, která má ale jasno, že u sportu chce zůstat. "Bruslit chci dále. Mám to ráda a baví mě to. Končit určitě nechci," řekla devětadvacetiletá reprezentantka, která startovala na čtyřech olympijských hrách.

Novotná je na krátké dráze mistryní Evropy ve víceboji z roku 2010 a ve sbírce má i řadu 'malých' medailí z kontinentálního šampionátu. Jejím olympijským maximem je šesté místo na pětistovce v Turíně 2006.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články