Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Křížová brala v Cortině po sjezdu body za 26. místo

Cortina d'Ampezzo (Itálie) - Nejlepší výsledek za poslední čtyři roky zaznamenala v Cortině d'Ampezzo Klára Křížová. Na 26. místě zaostala česká lyžařka za vítěznou Němkou Marií Höflovou-Rieschovou, která vede hodnocení seriálu světového poháru, 1,87 sekundy.

Klára Křížová
zdroj: ČTK/AP autor: Domenico Stinellis

Po dojezdu slavila Křížová průběžné 22. místo v cílovém prostoru zdviženými pažemi. Jistotu bodovaného umístění však neměla, neboť na startu poté čekaly ještě téměř dvě desítky závodnic. Jediná česká reprezentantka v rychlostních disciplínách skutečně ještě o čtyři příčky klesla, ale nejlepší umístění v olympijské sezoně uhájila. "Jsem moc ráda, byl to těžký závod. Soči se blíží, tak je třeba se zlepšovat," řekla.

Sjezdařské závody v italské Cortině provázely problémy s počasím, ale Křížovou to nerozhodilo. "Asi hodinu před startem začalo sněžit a vypadalo to, že to budou posouvat. Nakonec jsme startovaly taky kvůli silnému větru ze sníženého startu," popsala.

Sjezd v Cortině byl náročný, ale Křížové se jelo dobře. "Samozřejmě mám ještě rezervy, ale kdo je nemá? Pořád je co zlepšovat," uvedla lyžařka, která si připsala nejlepší umístění v kariéře od ledna roku 2010. Dcera legendární Olgy Charvátové-Křížové bodovala v SP počtvrté v kariéře a podruhé v sezoně.

Devětadvacetiletá Höflová-Rieschová si po druhém místě ve čtvrtečním super-G dojela pro vítězství s náskokem 31 setin před Tinou Weiratherovou z Lichtenštejnska. Na třetí příčku se překvapivě dostala Rakušanka Nicole Schmidhoferová. V průběžném pořadí zvýšila Höflová-Rieschová své vedení před Weiratherovou na 158 bodů. Díky tomu, že všechny tři výhry v tomto ročníku zaznamenala ve sjezdu, je také v čele hodnocení disciplíny.

Lyžařky v Cortině absolvují další sjezd hned v sobotu a náročný čtyřdenní program zakončí nedělním superobřím slalomem. Organizátoři museli nahradit zrušené závody z minulého víkendu a už dříve převzali pořadatelství dalších dvou závodů z Garmisch-Partenkirchenu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články