Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vítězství Nováka na Dolomitenlaufu podtrhl druhým místem Koukal

Lienz (Rakousko) - Dálkový běžec Petr Novák, který je v nominaci pro olympijské hry v Soči, jako první český běžec zvítězil na rakouském Dolomitenlaufu. Jeho úspěch na trati 42 kilometrů volně zvýraznil druhým místem Martin Koukal.

Novák skončil na úvod sezony dálkových běhů druhý v italské La Sgambedě, což bylo jeho první umístění na stupních vítězů, a nyní se dočkal i triumfu. "Jelo se opravdu dobře, měl jsem skvělé lyže. Kvůli čerstvému sněhu jsem spadl, ale dotáhl jsem se zpět do čela a ve druhé části jsem věděl, že si jedu pro vítězství," uvedl jednatřicetiletý Novák. "Mám z výhry radost, je to můj velký úspěch."

Petr Novák:

"Zaútočil jsem na pětatřicátém kilometru, a když jsem zjistil, že náskok rychle zvyšuji, tak jsem o to víc spěchal do cíle. Mám z výhry radost, je to můj velký úspěch."

Koukal spadl během závodu dokonce třikrát. "A to mě stálo dost energie, protože jsem se musel vždy dotahovat zpět," uvedl Koukal. "Petr byl silný, ale myslím, že bych s ním držel krok déle, kdybych tolikrát nespadl. Ve finiši o druhé místo jsem si věřil," doplnil Koukal.

Závod Novák absolvoval v čase 1:48:17 a Koukala porazil o více než minutu. Nyní vynechá Marcialongu a připojí se k české reprezentaci pro Soči.

V konkurenci 2 800 běžců ze čtyřiceti zemí světa si dojel pro třetí místo Slovák Martin Bajčičák, ženám vládla Finka Riitta-Liisa Roponenová.

Dolomitenlauf, závod FIS Marathon Cupu v dálkovém lyžování v Lienzu (Rakousko) - 42 km volnou technikou:

Muži: 1. Novák 1:48:17,2, 2. Koukal -1:04,2, 3. Bajčičák (SR) -1:05,4, ...22. Šretr 6:41,7.

Pořadí FIS Marathon Cupu (po 2 z 8 závodů): 1. Novák 180 b., 2. Koukal 120, 3. Northug (Nor.) 100.

Ženy: 1. Roponenová (Fin.) 2:03:30,3, 2. Tichonovová -7,4, 3. Ročevová (obě Rus.) -7,9, ...10. Bořutová -13:18,2.

Pořadí FIS Marathon Cupu (po 2 z 8 závodů): 1. Roponenová 200, 2. Šajdurovová (Rus.) 105, 3. Bonerová (Švýc.) a Tichonovová obě 80. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články