Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Soukalová po další výhře v Ruhpoldingu: Jsem dítě štěstěny

Ruhpolding (Německo) – Stala se jasnou královnou biatlonového Ruhpoldingu. Gabriela Soukalová v Německu ovládla oba závody a ukázala, že ji žlutý dres pro nejlepší ženu světového poháru patří právem. Česká reprezentantka, která je před olympiádou ve výborné formě, však sama přiznává, že takové výsledky nečekala. "Stále mi to příjde úplně neuvěřitelný," řekla Soukalová.

Gabriela Soukalová
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Schrader

Jediné, co ji po sedmém vítězství ve světovém poháru trochu kazilo výbornou náladu, byla zdlouhavá dopingová kontrola, na které strávila hodinu a půl. "Všechno bylo hodně zdlouhavé," řekla unaveně.

Ještě v předminulé sezoně přitom vybojovala ve Světovém poháru pouhé čtyři body. "Tehdy jsem vůbec nemyslela na to, že bych mohla kdykoli vyhrát závod Světového poháru," přiznala Soukalová. V této sezoně už zvítězila třikrát.

Před startem stíhacího závodu si říkala, že by klidně nemusela běžet z prvního místa. "Je to takové zvláštní nemít s nikým kontakt, protože dozadu se nedívám a není úplně jednoduché odhadnout optimální tempo," řekla. V závodě se však ukázalo, že to pro čtyřiadvacetiletou reprezentantku takový problém nebyl. "Na trati jsem měla od našeho servisu dobré informace a věděla jsem, jak si na tom stojím."

Do závěrečné položky pak šla s klidem na duši. "Mohla jsem dělat všechno přesně tak, jak jsem zvyklá z tréninku, žádný tlak a stres. To mi úplně vyhovovalo," pochvalovala si. I proto si dovolila odložit poslední ránu a zklidnit se. Vyplatilo se. I poslední z dvaceti terčů trefila a jela si bezpečně pro výhru.

V posledním kole se na členku SKP Kornspitz Jablonec tlačila Tora Bergerová. Norku ale v pohodě udržela za zády. "Síly mi sice s každým kolem ubývaly, ale stále jsem jich měla dost," řekla Soukalová. V cílové rovince si vzala českou vlajku a finiš si vychutnala. "Plně jsem vnímala i desítky českých fanoušků. Je nádhera slyšet při fandění češtinu. Obdivuji naše krajany, že za námi jedou tak dlouhou cestu. To je opravdu paráda. Jsou boží! Moc si toho celý tým vážíme," děkovala.

Už jistá držitelka malého glóbu za vytrvalostní závody je nyní i v čele průběžné klasifikace stíhacích závodů. Hodnocení disciplíny vede o dva body před Semerenkovou z Ukrajiny. "No to je fakt super!" zajásala Soukalová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články