Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kraus i Novotný by už chtěli závodit, příprava se jim vydařila

Praha – Nástup do sezony s vrcholem v Soči hlásí skikrosař Tomáš Kraus a snowboardcrossař Michal Novotný. Oba mají za sebou vydařenou letní přípravu, oba si věří a oba chtějí medailově uspět.

"Cítím se supr. Strávil jsem už šest týdnů na horách, což jsem doteď nikdy neměl naježděno. Cítím se silný, fyzička taky dobrá. Potřeboval bych závodit už teď, těším se na to," uvedl Novotný.

Úspěšně absolvoval letní přípravu i dvojnásobný mistr světa Tomáš Kraus. Navzdory tomu, že uplynulou sezonu ukončil na nosítkách a v nemocnici. Po pádu na mistrovství světa si začátkem března v norském Vossu přivodil zlomeninu pánve. Rychle se uzdravil a po měsíci a půl mohl trénovat naplno. "Teď se cítím výborně. Letní příprava dopadla skvěle. Začínal jsem o měsíc dříve než obvykle. Počasí jsme měli na ledovcích dobré. Jsem připraven," prohlásil Kraus.

Je nám líto, video expirovalo.
Tomáš Kraus a Michal Novotný před olympijskou sezonou

V necelých čtyřiceti letech bude český skikrosař v Soči zřejmě nejstarší na startu. Zkušenosti podobně jako Novotný považuje za výhodu. "Je to vždycky těžké říct, jaké umístění by se mu líbilo, ale když to zjednoduším, tak medaile by byla skvělá," uvedl Kraus.

Novotný mluví ještě neskromněji: "Člověk tam jede s tím, že chce vyhrát, jinak by tenhle sport nemohl dělat."

Krausovi začíná sezona na začátku prosince v Kanadě, Novotnému v Rakousku.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články