Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Smích a slzy – Soukalová se z výher raduje i dojímá

Chanty Mansijsk (Rusko) - Biatlonistku Gabrielu Soukalovou dojímá její forma v závěru sezony k slzám. Česká kometa vyhrála ve finále světového poháru v Chanty Mansijsku dva závody za sebou, poté co na vítězství z pátečního sprintu navázala ve stíhačce.

Gabriela Soukalová
zdroj: Isifa/EPA

"Zažívám stěží popsatelné pocity. Chvíli se směji na celé kolo, pak mě to dojme k slzám, když si uvědomím, že jsem snad udělala radost svým bližním," řekla Soukalová, která v minulé sezoně pendlovala mezi světovým pohárem a IBU Cupem. Hvězda zůstává skromná. "Hodně to bolelo a celý závod jsem se bála, abych to nezkazila. Byla bych šťastná za umístění v první desítce."

Třiadvacetiletá biatlonistka z Jablonce nad Nisou ukázala v závodu pevné nervy. Při závěrečné položce vedoucí Ukrajinka Vita Semerenková minula tři terče. Soukalová střílela o poznání pomaleji, koncentrovaněji a výsledkem byla jen jedna chyba. Soukalová se díky tomu vrátila do čela. "Přiznejme si, měla jsem takové štěstí v neštěstí," reagovala skromně na tuto situaci po závodě.

Závěrečný okruh do cíle jela sama v čele a vnímala pouze pokyny členů týmu. Raději se neotáčela za sebe. "Neměla jsem odvahu. V závěrečném stoupání už jsem si myslela, že vezu Viluchinovou skoro na zádech," popisovala.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězný finiš Gabriely Soukalové ve stíhacím závodě na 10 km

Myslela si, že s Ruskou prohraje, a spokojila se s druhým místem. "Věděla jsem, že ostatní soupeřky jsou daleko," řekla. Nakonec se přeci jen ohlédla a v poslední zatáčce před cílem zjistila, že vyhraje. "Cílovou rovinku už jsem dojela v takovém neuvěřitelném transu. Cítila jsem po těle i po duši velkou úlevu," řekla.

Jistotu dodala první ležka

Před stíhacím závodem by se v Soukalové krve nedořezal. Ráno bylo jasno a klid, ale před startem se zvedl vítr a začalo sněžit. "Dost mě to vylekalo, protože ve střelbě dělám chyby i za bezvětří," řekla. Jistotu jí dodala až první položka, ve které sestřelila všech pět terčů. "Dokonce mi to dodalo sebevědomí i pro běh," doplnila.

Slavit se ještě Soukalová nechystá. V neděli může útočit na vítězný hattrick v závodu s hromadným startem a příští týden pojede mistrovství republiky. "A pak mě čekají ještě dvě exhibice ve Špindlu a druhá v Moskvě," prozradila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články