Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hirscher získá díky absenci Svindala svůj druhý velký glóbus

Lenzerheide (Švýcarsko) - Rakouský lyžař Marcel Hirscher má s předstihem jistý velký glóbus za celkový triumf ve Světovém poháru ve sjezdovém lyžování. Jeho jediný konkurent Aksel Lund Svindal z Norska se totiž odhlásil z nedělního závěrečného slalomu v Lenzerheide a nemůže tak už obhájce trofeje ohrozit.

Rakouský lyžař Marcel Hirscher
zdroj: Gettyimages Editorial

Svindal před závody ve švýcarském středisku ztrácel na Hirschera 149 bodů. Jeho naděje, že získá svůj již třetí velký glóbus, ale pohasly zrušením obou rychlostních disciplín sjezdu a super-G kvůli špatnému počasí; v nich Svindal v této sezoně získal malé glóby. V Lenzerheide jsou už na programu z individuálních závodů jen obří slalom a slalom, ve kterých je lepší lyžař pro změnu Hirscher.

"Ne, nemá to smysl, slalom nepojedu," oznámil Svindal. "Marcel si celkové vítězství zaslouží. Já si slalom vychutnám jako divák," dodal třicetiletý sjezdař.

Čtyřiadvacetiletý Hirscher vybojoval pro rakouské mužské lyžování již jedenáctý celkový primát. V příští zimě bude mít možnost zaútočit na třetí titul, kterým by se dotáhl na slavné předchůdce Phila Mahrea z USA a Ingemara Stenmarka ze Švédska. Více celkových prvenství mají na kontě ještě čtyřnásobní šampioni Hermann Maier z Rakouska, Ital Gustavo Thöni a Švýcar Pirmin Zurbriggen a rekordman Marc Girardelli z Lucemburska s pěti trofejemi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články