Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Biatlonistka Soukalová byla v Soči sedmnáctá, vyhrála Gwizdoňová

Soči - Biatlonistka Gabriela Soukalová obsadila ve sprintu světového poháru na olympijských tratích v Soči s třemi chybami při střelbě vestoje 17. místo. V husté chumelenici si připsala druhé vítězství v kariéře Polka Magdalena Gwizdoňová.

Soukalová měla závod, jehož start byl kvůli špatné viditelnosti o půl hodiny odložen, výborně rozjetý. Položku vleže zvládla bez chyby a na mezičase před druhou střelbou byla druhá. Stojka se jí však nepovedla, třikrát minula a musela k 7,5 kilometru absolvovat 450 metrů na trestných okruzích navíc.

Přesto dokázal objev této sezony porazit reprezentační kolegyni Veroniku Vítkovou, jež netrefila poslední terč a po pomalejším běhu byla s jedním trestným okruhem devětadvacátá. Na první body v kariéře dosáhla Jitka Landová, která s dvěma chybami obsadila 37. pozici.

Díky rychlému běhu a bezchybné střelbě si dojela pro vítězství třiatřicetiletá Polka Gwizdoňová, jež se radovala z triumfu v SP naposledy v listopadu 2006 v Östersundu.

Druhá skončila s odstupem 10,2 sekundy slovenská reprezentantka Anastasija Kuzminová, třetí byla již jistá vítězka seriálu Tora Bergerová z Norska.

V Krasné Poljaně se v neděli pojedou závody štafet, sezona vyvrcholí příští týden v Chanty Mansijsku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články