Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Sudová byla na MS šestá v paralelní jízdě v boulích

Voss - Nikola Sudová skončila šestá v paralelní jízdě v boulích na mistrovství světa v akrobatickém lyžování. Finále v norském Vossu vyhrála čtvrtfinálová přemožitelka české lyžařky Chloe Dufourová-Lapointeová z Kanady, která využila semifinálového zaváhání favorizované Američanky Hannah Kearneyové.

Nikola Sudová
zdroj: Getty Images autor: Chris Trotman

Sudová tak o jednu pozici vylepšila umístění z individuálního závodu. V paralelní jízdě skončila třicetiletá lyžařka na předchozích šampionátech nejlépe pátá, a to hned třikrát. Předloni v Deer Valley obsadila sedmé místo. "Jelo to dobře, jsem spokojená s tím, co jsem tady předváděla. Jak mi to šlo, jak mě to bavilo. Holt ty výsledky tomu neodpovídají," řekla.

Sudová do hlavního závodu postoupila ze sedmého místa v kvalifikaci a v osmifinále proti Američance Mikaele Matthewsové potvrdila roli mírné favoritky. Porazila ji poměrem 20:15 a ve čtvrtfinále ji čekala právě pozdější vítězka, která vyhrála souboj se sestrou Justine. Do boje o medaile už česká boulařka postoupit nedokázala, prohrála 15:20.

"Ona si jako lepší z kvalifikace vybírala trať první, ta její modrá strana někde uprostřed byla lepší. Poslala mě do červené a boule mě tady trochu vykolejily z rychlosti," uvedla česká lyžařka. "Nikdy jsem letos v duálech neměla štěstí, abych zůstala ve své dráze," konstatovala Sudová.

Akrobatické lyžování
zdroj: AP autor: Hakon Mosvold Larsen

Nebojí se, že by rok před olympiádou v Soči na nejlepší neměla. "Troufám si říct, že s dnešní jízdou bych byla před dvěma lety mistryně světa. Jsme výkonnostně jinde," řekla. "Naděje na medaili je pořád, stačilo strašně málo. Desítka byla ve dvou bodech, rozhodovaly detaily," uvedla Sudová. "Fyzicky jsem připravená. Musím to vyskákat a jezdit rychleji," dodala.

Chloe Dufourová-Lapointeová profitovala ze zaváhání vítězky klasického závodu a největší favoritky Kearneyové, která v semifinále udělala velkou chybu a vypadla s Japonkou Miki Itovou. Američanka nakonec bez problémů vyhrála malé finále nad krajankou Heather McPhieovou a získala bronz.

Závod mužů vyhrál Kanaďan Alex Bilodeau, který nejtěsnějším možným rozdílem oplatil finálovou porážku svému krajanovi Mikaelu Kingsburymu z individuálního závodu. Třetí místo obsadil stejně jako v prvním klání ve Vossu Američan Patrick Deneen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články