Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Všichni čeští skokani postoupili do závodu na velkém můstku

Val di Fiemme – Kompletní čtveřice českých skokanů na lyžích se představí ve čtvrtečním závodu na velkém můstku na mistrovství světa ve Val di Fiemme. Jakub Janda, Lukáš Hlava i Roman Koudelka uspěli v dnešní kvalifikaci a doplnili Jana Maturu, který měl účast jistou díky postavení ve světovém poháru.

Jan Matura
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Nejlepší skok ze svěřenců trenéra Davida Jiroutka předvedl ze skokanů bojujících o postup do závodu v kvalifikaci Hlava, který doletěl na 117 metrů a byl patnáctý. O dva metry méně skočil Koudelka a Jandovi stačilo na postup bohatě 114 metrů. Kvalifikaci vyhrál díky skoku dlouhému 125 metrů Wolfgang Loitzl z Rakouska.

"Nejsou to ještě stoprocentní skoky, ale bylo důležité se kvalifikovat," řekl Janda. "V závodě bude záležet na větru. Mezi klidem a 'zaďákem' to může udělat třeba deset nebo patnáct metrů. Netroufnu si říct, kam bych chtěl dosáhnout. Když udělám dva dobré skoky, něco z toho vzejde," uvedl Hlava.

Ve skupině předem kvalifikovaných skokanů přistál Matura, osmý muž průběžného pořadí SP a dvanáctý ze středního můstku na šampionátu, ve vzdálenosti 123,5 metru. "Kvalifikační skok byl vydařený, držel jsem se s nejlepšími. Víc si věřím na větším můstku, pořád můžu lépe využít letecké fáze. Cílem je dostat se do desítky, pak se uvidí," prohlásil vítěz dvou lednových závodů SP v Sapporu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články