Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Krýzl má natržený vaz v kotníku, na MS pojede zřejmě pouze slalom

Praha - Víkendové zranění Kryštofa Krýzla z Kitzbühelu je vážnější, než se zprvu zdálo. Český lyžař si při sobotním tréninku pohmoždil kotník, ale rozhodl se, že pojede i nedělní slalom. Magnetická rezonance však v tomto týdnu odhalila natržený vaz, který vážně ohrožuje Krýzlův start na blížícím se mistrovství světa ve Schladmingu.

Kryštof Krýzl
zdroj: EPA

Krýzl v sobotu zachytil lyží o branku, a přestože kritickou situaci ustál a ani neupadl, ublížil si. "Bolelo to jako prase," nechal se ještě o víkendu slyšet slalomář, který jako jediný z českých reprezentantů v této sezoně světového poháru bodoval. Bolest však přes péči fyzioterapeutů neustávala a český závodník se rozhodl podstoupit další vyšetření. Jejich výsledky ale nebyly vůbec povzbudivé.

"Podklad byl trochu rozměklý. Ani přesně nevím, jak se to stalo, ale byla to pěkná pecka, vytočilo mi to nohu pořádně. Hodně mě to rozhodilo, ještě jsem se tam zapletl do další vlásenky, ale ustál jsem to," vrátil se k situaci Krýzl. "Díky tejpu a ledování jsem byl schopen jet, ale nohu jsem moc necítil," dodal.

"Kryštof jezdil moc dobře, nejlépe v poslední době, krátké intenzivní oblouky. Možná i proto to byla taková rána. Bylo vidět, že mu to nohu vykoplo hodně do strany. Vlastně je dobré, že všechno ostatní vydrželo, bylo to i o koleno nebo o zlomeninu," přidal se trenér Petr Lajkeb. Svého svěřence obdivoval, že mu k postupu nakonec chyběly jen čtyři setiny sekundy.

Zatím bez tréninku

O Krýzla se starají lékaři Marcel Staša a Jiří Beznoska, lyžař rehabilituje, chodí na laserové léčení, ale trénovat nemůže. Situaci ještě komplikuje skutečnost, že Krýzl má oslabenou lýtkovou kost po dávné zlomenině. "Nechám si teď do kotníku píchnout léčebnou injekci s plazmou, která by měla urychlit hojení," konstatoval Krýzl. Další zprávy o jeho stavu přijdou po víkendu.

Pro Krýzla to znamená velkou komplikaci před světovým šampionátem ve Schladmingu, kde je obří slalom na programu v pátek 15. února a slalom o dva dny později. Ještě předtím je lyžař nominován do týmového paralelního slalomu na úterý 12. února; ten ale zcela jistě nepojede, stejně jako s největší pravděpodobností ani obří slalom.

"Týden na vyléčení by byl zázrak, dva týdny už jsou lepší, zacelit by se to podle lékařů mělo do tří týdnů. Slalom je na programu za sedmnáct dní. Takže jestli ho pojede, tak zatejpovaný a zaledovaný, stejně jako v tom Kitzbühelu. Přišlo to v nejhorší možný moment," poznamenal lyžařův otec Aleš Krýzl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články