Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Pančochová získala na X-Games stříbro ve slopestylu

Aspen (USA) – Největší úspěch v kariéře si v americkém Aspenu připsala česká snowboardistka Šárka Pančochová, která v rámci prestižních X-Games obsadila druhé místo v disciplíně slopestyle. Dvaadvacetiletá Češka zaostala jen o tři body za vítěznou Američankou Jamie Andersonovou.

Šárka Pančochová
zdroj: Isifa

Pančochové první dvě jízdy na tzv. Zimní hrách extrémních sportů nevyšly a byla na chvostu výsledkové listiny. Napotřetí ale projela trať čistě a předvedla i skok "Backside 720". "Věděla jsem, že musím poslední jízdu zvládnout. Šla jsem do toho odhodlaně a vyšlo to. Jsem nadšená," řekla Pančochová.

Češka získala za finálovou jízdu 90 bodů a skončila druhá za obhájkyní titulu a pětinásobnou vítězkou Andersonovou, která jela X-Games už podeváté. Na startu byla i aktuální mistryně světa Spencer O'Brienová z Kanady, světová šampionka z roku 2011 Enni Rukajärviová z Finska a další medailistky z vrcholných akcí.

Pančochová přijela na X-Games z mistrovství světa v Kanadě, kde před týdnem ve stejné disciplíně neobhájila stříbro a skončila čtrnáctá. Výsledkem v Aspenu znovu ukázala, že by mohla být medailovou nadějí pro olympiádu v Soči, kde bude mít za rok slopestyle premiéru na hrách pod pěti kruhy.

"Je to pro mě nejlepší výsledek kariéry, ještě teď nemohu uvěřit, že to tam padlo. Teď vím, že když to vyšlo tady, tak to může vyjít i v Soči na olympiádě, kde bude stejná konkurence. Je potřeba makat dál, ale takový výsledek mi dává ohromnou motivaci," uvedla v tiskové zprávě česká snowboardistka.

Pro jejího kouče a bývalého jezdce Martina Černíka znamená stříbro historický úspěch. "Nepochybuji o tom, že Šárka patří mezi světovou špičku, ale chyběl nám velký výsledek a tady to prostě vyšlo. Zvládla to perfektně i po psychické stránce a díky tomu se posunula ve světovém žebříčku World Snowboard Tour na druhé místo," uvedl Černík.

Snowboarding - slopestyle:

Ženy: 1. Andersonová (USA) 93,00 b., 2. Pančochová (ČR) 90,00, 3. O'Brienová (Kan.) 88,66.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články