Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slalom v Adelbodenu vyhrál Rakušan Hirscher, Krýzl skončil ve třetí desítce

Adelboden (Švýcarsko) - Rakouský lyžař Marcel Hirscher vyhrál díky suverénně nejlepšímu času ve druhém kole slalom světového poháru v Adelbodenu. Lídr průběžného pořadí seriálu i disciplíny zaútočil z osmého místa po úvodních jízdách a v konečném součtu porazil krajana Maria Matta o tři desetiny. Český zástupce ve světové špičce Kryštof Krýzl si ve druhém kole naopak pohoršil a skončil jednadvacátý.

Český lyžař Kryštof Krýzl postoupil do druhého kola šestnáctým časem, pak ale chyboval a klesl na 21. příčku. Vyrovnal tak svůj výkon z předchozího závodu v Záhřebu. Šestadvacetiletý reprezentant, jehož dosud nejlepším výsledkem je dvanácté místo právě z Adelbodenu z loňského roku, nakonec zaostal za Hirscherem o 3,28 sekundy.

"První kolo jsem jel dobře, bez chyby, měl jsem rytmus. Pozice do druhého kola byla super," řekl Krýzl televizní stanici Eurosport. Ve druhém kole chtěl jet nadoraz a útočit. "Ale nějak se to nepovedlo. Mrzí mě to, protože jsem chtěl atakovat patnáctku nebo desítku. Snad příště," uvedl. Další Čech Filip Trejbal nedokončil úvodní kolo.

Hirscher vybojoval ve Švýcarsku třetí vítězství ve slalomu za sebou. Předtím triumfoval i v Madonně di Campiglio a Záhřebu. "Vsadil jsem všechno na jednu kartu. Jako v pokeru. Ale i v prvním kole to byla až to té chyby super jízda," uvedl třiadvacetiletý Rakušan. V Adelbodenu obhájil loňský triumf a stal se prvním mužem, který dokázal na zdejší sjezdovce Chuenisbärgli vyhrát slalom dvakrát. Navíc zde byl dvakrát druhý v letech 2010 a 2011.

V průběžném pořadí SP zvýšil Hirscher náskok před Norem Akselem Lundem Svindalem na 126 bodů. V hodnocení disciplíny vede před dnes pátým Felixem Neureutherem z Německa o 134 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články