Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sdruženář Dvořák si doběhl v Schonachu pro životní čtvrté místo

Schonach - Sdruženář Miroslav Dvořák dosáhl čtvrtým místem na závodu v Schonachu životního úspěchu. Ve Světovém poháru si vylepšil osobní maximum o dvě příčky, na stupně vítězů měl ale více než půlminutovou ztrátu. Z Čechů byl v poslední době lepší jen Tomáš Slavík, jenž byl třetí loni v únoru v Klingenthalu.

V cíli byli dříve než Dvořák pouze nejlepší tři muži průběžného pořadí SP - zvítězil Francouz a olympijský vítěz Jason Lamy Chappuis, druhý doběhl Japonec Akito Watabe a třetí byl Nor Magnus Moan. "Jsem nadšený, spokojenost je maximální," řekl po závodě Dvořák. Závodník liberecké Dukly letos naplňuje své předsevzetí usadit se v elitní desítce a pokusit se útočit na stupně vítězů. "Jdu do toho a doufám, že se bedny letos někdy dočkám," řekl dobře naladěný Dvořák, v průběžném pořadí seriálu SP už jedenáctý.

"K medaili chyběl lepší skok, aby Míra běžel ve skupině s Moanem. Jinak běh předvedl fantastický, protože se za nikým nevezl, ale odpracoval si to v hlubokém sněhu sám," řekl trenér Luděk Šablatura. Ve skokanské části obsadil Dvořák v mlze 21. příčku. "Předvedl na sebe jeden z lepších výsledků, lepší průměr, ale v tréninku už ukázal i lepší skoky. Doufáme, že to bude ještě lepší a půjde to ještě o kousek nahoru," přál si Šablatura. Na body dosáhli i další dva Češi: osmadvacátý Slavík a jako třicátý Pavel Churavý, v Schonachu před třemi lety druhý.

Dvořák útočil na pódium už před měsícem ve finském Kuusamu, ve finiši však při pokusu o předjetí podklouzl a byl šestý. Tehdy jej od premiérové "bedny" dělily necelé tři sekundy, dnes to bylo půl minuty. "Ve Finsku jsem jel víc v kontaktu, ale tady jsem čtvrtý, což je moje nejlepší umístění," řekl.

Tentokrát Dvořák vybíhal do stopy desetikilometrovém běhu se ztrátou 1:24 minuty na průběžně vedoucího Nora Haavarda Klemetsena. Postupně se posouval vpřed, měl druhý nejrychlejší čas a na vítězného Lamyho-Chappuise ztratil v cíli 36,2 sekundy. "Trať byla navezená a bořila se, ale Míra je lehký a dokázal toho využít," řekl Šablatura. V průběžném pořadí SP se Dvořák posunul už na 11. příčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články