Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Sprintům ve Vesci by mohli fandit i běžci z Jizerské padesátky

Praha - Po dvou letech se do libereckého Vesce vrátí sprinty Světového poháru v běhu na lyžích. Na tratích, kde se uskutečnilo v roce 2009 mistrovství světa, se Ski sprint Liberec 2013 poběží 12. a 13. ledna. Ve stejném termínu se koná dálkový běh Jizerská padesátka a organizátoři chtějí souběh akcí v jednom víkendu využít a nalákat závodníky z Bedřichova do hlediště na sprinty. Pro účastníky Jizerské padesátky se chystá třicetiprocentní sleva na lístky a jedná se o přímém spoji do Vesce.

Běžkařský areál ve Vesci
zdroj: ČT24

"Liberecko hostí dvě špičkové akce a vidíme to jako pozitivum. Kraj se stane pupkem klasického lyžařského světa. Dopoledne se bude závodit v Jizerských horách a pak chceme co nejvíce lidí dostat do Vesce, aby vytvořili úžasnou atmosféru pro sprinty," řekl Petr Graclík, generální sekretář lyžařského svazu SLČR.

"Standa Řezáč a Lukáš Bauer slézají po padesátce ze stupňů vítězů, sednou do auta a jedou blahopřát Kožíškovi na stupně do Vesce," nastínil Čestmír Skrbek, sportovní ředitel běžců, ideální český scénář víkendu v Bedřichově a Liberci. Největší českou nadějí sprintů by měl být Dušan Kožíšek. Ten předloni na stejné trati dojel třetí, ale tehdy se bruslilo. "Vesecký profil není úplně špatný a i v klasice by se mi mohlo podařit postoupit. V rozjížďkách se pak uvidí," řekl Kožíšek.

Větší šanci uspět by měl Kožíšek mít v nedělním sprintu dvojic. V této disciplíně je dvojnásobným bronzovým medailistou z mistrovství světa. "K tomu mám šesté místo z olympiády, takže doufám, že se mají diváci na co těšit," věří Kožíšek. Rád by navázal na své české sprinterské úspěchy. Vedle třetího místa z Liberce má také čtvrté z pražského Strahova a osmé ze sprintu u Pražského hradu. "Domácí kulisa mě vyhecuje a chtěl bych tuhle úspěšnou šňůru udržet," řekl Kožíšek.

Na stadionu už organizátoři využívají mrazivé počasí a vyrábějí technický sníh do zásoby. I předloni, ač týden před závody pršelo, zvládli světový pohár uspořádat. "Věříme, že nám počasí bude nakloněno. Snad něco napadne, ale jsme samozřejmě připraveni i na variantu bez něj," řekl Oto Linhart, ředitel organizačního výboru. V sobotu budou na programu od 12:15 kvalifikace a od 14:15 finále sprintu klasickou technikou, v neděli začnou týmové sprinty volnou technikou ve 12:30.

Je nám líto, video expirovalo.
Do Vesce se vrátí SP
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články