Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Vyčerpaná Vonnová po nemoci bodovala v Aspenu, slalom ale vynechá

Aspen (USA) –  Bez největší favoritky a obhájkyně velkého křišťálového glóbu Lindsey Vonnové se bude muset obejít dnešní slalom v americkém Aspenu. Ta sice necelé dva týdny po pobytu v nemocnici dokázala ve včerejším obřím slalomu bodovat, když obsadila 21. místo, avšak naprosté vyčerpání jí nedovolí do dnešního slalomu nastoupit.

Lindsay Vonnová
zdroj: Isifa

"Dala jsem do toho úplně všechno," prohlásila osmadvacetiletá olympijská vítězka ve sjezdu, která byla po prvním kole desátá. Když dokončila druhé kolo, zůstala dlouho ležet na sněhu. Nemoc střev jí sebrala šest kilogramů váhy a hodně sil. "Byla to největší bolest v životě," přiznala po nemoci Američanka, která před měsícem v Söldenu obří slalom nedokončila. Ve finském Levi pak nestartovala.

Domácí závod nechtěla vynechat, a když zabrala antibiotika, postavila se na start. Na vítěznou Slovinku Tinu Mazeovou, která vyhrála i druhý obří slalom v sezoně a v posledním hodnocení SP za ní skončila celkově druhá, ztratila Vonnová tři a půl vteřiny.

"Neměla jsem sílu, abych mohla skutečně bojovat s ostatními. Bojovala jsem vůbec o to, abych mohla závodit. Ještě před pár dny jsem byla hodně nemocná, tělo vám občas celé vypne, takže jsem vlastně ráda, že jsem vůbec jela," řekla Vonnová.

I když slalom není její doménou, už pětkrát se v něm ve Světovém poháru dokázala prosadit na pódium. Dvakrát dokonce vyhrála - v Levi 2008 a v Ga-Pa o rok později. Dnes v Aspenu se Šárkou Záhrobskou a spol. však soupeřit nebude.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články