Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Bauer zahájil po zranění přípravu na novou sezonu

Dachstein – Minulá sezona českému lyžaři Lukáši Bauerovi nevyšla dle představ, když ji kvůli zranění musel ukončit již předčasně. Se zdravotními problémy se potýkal i na počátku zimní přípravy, ale nyní již dvojnásobný bronzový olympijský medailista z Vancouveru trénuje naplno a na začátek světového poháru chce být v plné formě.

Nejlepší český běžec na lyžích posledních let musel minulou sezonu ukončit již v únoru, když mu lékaři po závodě v Novém Městě na Moravě diagnostikovali únavovou zlomeninu patní kosti. Se zdravotními problémy zahájil i sezonu letošní, když ho tentokrát přibrzdilo zraněné stehno.

Avšak nyní je již Bauer zdravý a na zimní sezonu se již poctivě připravuje v rakouském Dachsteinu, kde tentokrát stráví netradičně 17 dní. A jak sám říká, tato část nepatří mezi jeho nejoblíbenější.

"Na začátku je to docela dobré, ale po třech dnech už mě to tady nebaví. Jsem vždycky rád, když to přežiju," řekl Bauer.

Je nám líto, video expirovalo.
Lukáš Bauer během přípravy na novou sezonu

Největším cílem vítěze světového poháru ze sezony 2007/08 a dvojnásobného vítěze Tour de Ski by měl být v tomto roce úspěch na mistrovství světa ve švédském Falunu, kde by chtěl pětatřicetiletý Bauer bojovat o medaile.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články