Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Záhrobská počítá se startem sezony v Levi

Praha - Slalomářka Šárka Záhrobská, která v červenci podstoupila operaci nezhoubného nádoru, počítá se startem do sezony na Světovém poháru ve finském Levi 10. listopadu. Na úvod nebude mít někdejší mistryně světa nejvyšší cíle, ale postupně by se chtěla ve slalomu vrátit do elitní patnáctky, která má nejvýhodnější postavení na startu. "Máme v plánu se připravit a nevím, co by se muselo stát, abych nenastoupila," řekla Záhrobská po návratu ze soustředění v Argentině.

Šárka Záhrobská
zdroj: ČT24 autor: Stanislav Peška

Po operaci nádoru na podvěsku mozkovém se zdravotní stav bronzové olympijské medailistky z Vancouveru zlepšil a od srpna trénuje. V září se tři týdny připravovala na sněhu v Argentině se svým novým realizačním týmem. "Zatím nejezdím ostré tempo na sto procent, jen kolem šedesáti sedmdesáti procent, ale cítím každý týden markantní posun. Celkem těžké soustředění jsem zvládla bez krize a na konci se cítila líp než na začátku," uvedla majitelka kompletní sady medailí z mistrovství světa.

Pro slalom v Levi si Záhrobská nechce dávat přehnané cíle, ale ani nízké. "Musím si je dávat postupné," řekla s tím, že chce ve slalomu zpět mezi losovanou patnáctku. "Myslím, že tam je moje místo. Ale musím to brát postupně a nesmím to přehnat. Nemůžu chtít být hned do pětky. Ale kdybych byla někde mezi desátým patnáctým místem, tak bych byla hodně spokojená," uvedla lyžařka, jíž se minulá sezona příliš nepovedla a v konečném pořadí SP ve slalomu byla pětadvacátá.

Je nám líto, video expirovalo.
Záhrobská se vrátila ze soustředění

Na závody se Záhrobská, kterou od jara nově připravuje rakouský trenér Klaus Mayrhofer, těší stejně jako v předchozích sezonách. "Hodně jsem se po operaci těšila vůbec zpátky na lyže, ale teďka už to cítím normálně," řekla. Stále je pod dohledem lékařů. Chodí na krevní testy, magnetickou rezonanci hlavy a speciální zátěžové testy. "Hypofýza v zátěži ještě nefunguje na sto procent. Pomaleji regeneruji, hůř odpočívám, ale lékaři jsou pozitivní s tím, že to potřebuje čas," řekla.

Doufá, že se vrátí na někdejší pozice ve slalomu, ale časem rovněž bude opět bodovat i v obřím slalomu. Nový poloměr lyží pro obří slalom lyžařce v tréninku vyhovoval. "Měla jsem z toho obavu, ale jezdí se mi na nich lépe než na těch starých. Není to klasický carving jako dřív, je potřeba více síly. Ale každý, kdo na nich jezdil, si pochvaloval, že jsou lyže rychlejší, než byly," prohlásila Záhrobská, která ještě chce zapracovat na síle a kondici. "Na ledu a tvrdém podkladu je znát, že ještě chybí," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články