Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Verner si ve slunném Nice pochvaluje led

Nice – Zatímco v Nice už začaly soutěže na mistrovství světa v krasobruslení, muži mají čas na tréninky až do pátku. O medaile chtějí bojovat obě české naděje, Tomáš Verner i Michal Březina. V Nice panuje nádherné slunečné počasí, paprsky pronikají i do tréninkové haly. Přesto si Verner nemůže podmínky vynachválit.

"Líbí se mi ten led, klouže líp než kde jinde. Skoro bych ho přirovnal k Oberstdorfu. To je jediné měřítko, které mám. Oberstdorf má nejlepší led na světě," prohlásil Verner.

Mistr Evropy z roku 2008 dorazil do Nice až včera večer a rychle zkoušel, co mu jde a co ne. Dnes se na ledě s Březinou nepotkával, ten naopak po několika dnech dostal volno.

Zálusk na medaili mají oba. "Ve sbírce mi chybí medaile z mistrovství světa. Chtěl bych ji tam dodat," přiznal Verner. Na MS jej čeká tvrdá konkurence, přesto věří, že má šanci uspět. "Byl bych spokojený, kdybych za krátký program dostal 80 a více bodů a za volnou jízdu přes 160," nastínil své cíle.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Tomáše Vernera

Vener těsně před šampionátem vyměnil značku bruslí

Pětadvacetiletý český krasobruslař musel před šampionátem udělat nezvyklý krok. Změnil značku bruslí: po devíti letech skončil u výrobce Graf a nově bude závodit s jacksony. Podobné změny krasobruslaři v průběhu sezony dělají zcela výjimečně, ale Verner k ní byl přinucen. Několik měsíců čekal na nové brusle, až se naštval a výrobce i značku změnil. "Nové grafy jsem si objednal už před Vánocemi a pořád nebyly a ani se nevyráběly. Neměl jsem na výběr. Zajel jsem přímo do továrny, která je asi hodinu od Toronta, kde mi změřili nohu a vybrali nejlepší typ. A bylo," řekl Verner.

Verner měl v průběhu sezony několikrát zdravotní problémy se zády, nyní je ale fit. "Cítím se lépe než před mistrovstvím Evropy a to je pro mě důležité," řekl Verner, který na kontinentálním šampionátu po nevydařené volné jízdě skončil pátý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články