Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Záhrobská se rozešla se Šťastným, nového trenéra hledá

Schladming (Rakousko) - Česká slalomářka Šárka Záhrobská po dvou letech ukončila spolupráci s trenérem Pavlem Šťastným. Důvodem jsou neuspokojivé výsledky zejména v této sezoně. Nového trenéra bronzová olympijská medailistka z Vancouveru nyní hledá.

Šárka Záhrobská
zdroj: ČT24

Držitelka kompletní medailové sbírky z mistrovství světa angažovala Šťastného před dvěma lety, poté, co se rozešla se svým otcem a trenérem Petrem Záhrobským. Smlouvu s koučem, který přivedl sjezdařku Olgu Charvátovou k bronzové medaili na olympiádě v Sarajevu, podepsala tehdy na dva roky.

Záhrobská prožila nejhorší sezonu za deset let svého působení ve Světovém poháru. Získala pouze 75 bodů, jejím nejlepším výsledkem bylo 13. místo v úvodním slalomu v Aspenu. Jen těsně a jako poslední postoupila do finále SP ve Schladmingu, kde dnes vyšla bodově naprázdno.

Karel Tejkal, mluvčí zastupující agentury Česká sportovní:

"Jméno nového trenéra není známo, ale protože Šárka plánuje závodit ještě tři sezony až do mistrovství světa v roce 2015, je a bude jeho výběru věnována mimořádná pozornost."

Ve své druhé sezoně po rozchodu s otcem obsadila 74. místo v celkovém pořadí SP a výrazně zaostala i za 53. pozicí ze svého premiérového ročníku v roce 2003. Všechny body si vyjela pouze ve slalomu, v němž je v konečném pořadí pětadvacátá. To je pro druhou nejlepší slalomářku z roku 2009 rovněž nejhorší postavení v kariéře.

Záhrobská své největší úspěchy kariéry zaznamenala pod vedením svého otce, mistryní světa se stala v roce 2007 v Aare. Bronzovou medaili vybojovala v Santa Caterině v roce 2005 a stříbro přidala o čtyři roky později ve Val d'Isere. Dvakrát také vyhrála závod Světového poháru (Aspen 2008 a 2009).

Po sezoně 2009 ale spolupráci se svým otcem ukončila a jejich vztahy jsou od té doby vyhrocené. Jejich pře skončila dokonce kvůli údajným vzájemným dluhům až u soudu. V dubnu 2010 se trenérem Záhrobské stal Pavel Šťastný, který žil delší dobu v USA a Kanadě. Po jeho angažování hovořila Záhrobská o tom, že potřebuje změnit techniku jízdy, aby se ve světové špičce udržela. Místo toho však následoval výkonnostní propad.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články