Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Boulařka Sudová vybojovala v Aare druhé místo

Aare (Švédsko) - Nikola Sudová skončila druhá v paralelní jízdě v boulích na Světovém poháru ve švédském Aare a v celkovém pořadí si před posledním závodem upevnila třetí příčku. Česká lyžařka prohrála jen s americkou suverénkou Hannah Kearneyovou, která z posledních 17 startů nevyhrála jedinkrát.

Nikola Sudová
zdroj: ČT24

Sudová dnes vybojovala nejlepší výsledek po dvou letech a dvou měsících. Naposledy stříbrná byla na začátku ledna 2010 v Calgary, o týden později si přivodila těžké zranění kolena, s nímž závodila na olympiádě ve Whistleru. V této sezoně se dokázala vrátit mezi špičku a byla dosud nejlépe dvakrát třetí.

V Aare atakovala medailové pozice i v pátek, jenže skončila těsně pod nimi. Dnes v "dualech" byla druhá už v kvalifikaci za Kearneyovou a stejné pořadí udržela i po vyřazovacích jízdách. Hvězdná Američanka se po ztrátě rekordní série 16 výher v polovině února v Japonsku vrátila na nejvyšší stupeň.

Sudová bude hájit konečné třetí místo v SP za týden v neděli ve francouzských Alpách ve středisku Megéve, druhou Kanaďanku Justine Dufourovou-Lapointeovou už nemůže předstihnout.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články