Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Kröll nezavršil v Kvitfjellu hattrick, super-G vyhrál Jansrud

Kvitfjell - Norský lyžař Kjetil Jansrud ukončil na světovém poháru doma v Kvitfjellu vítěznou sérii Rakušana Klause Krölla. Na závěr náročného třídenního programu vyhrál superobří slalom a radoval se z prvního triumfu v SP v kariéře. Vítěz pátečního super-G i sobotního sjezdu Kröll skončil těsně pod stupni vítězů, porazili ho také další Nor Aksel Lund Svindal a Švýcar Beat Feuz. Jansrud se po třetím a druhém místě v Kvitfjellu dočkal vytouženého vítězství.

Kjetil Jansrud
zdroj: AP autor: Alessandro Trovati

"Když jsem měl v cíli více než sekundový náskok, říkal jsem si, že to musela být výborná jízda a konečně by to mohlo klapnout," radoval se Jansrud. Jeho zkušenější kolega Svindal prohrál o 21 setin, ale zvýšil náskok v hodnocení super-G ze dvou bodů na 42. Švýcarský soupeř Didier Cuche totiž byl až šestý, do konce sezony zbývá lyžařům už jen jeden superobří slalom.

Světový pohár vyvrcholí za necelé dva týdny v rakouském Schladmingu. V čele celkového pořadí SP si upevnil vedení Feuz, který během tří dnů v Norsku posbíral dohromady 210 bodů ze tří set možných. Před krajanem a specialistou na točivé disciplíny Marcelem Hirscherem vede o 115 bodů. Závodů ještě zbývá šest.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články