Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Erbanová obhájila na juniorském MS zlato

Obihiro (Japonsko) – Česká rychlobruslařka Karolína Erbanová obhájila na juniorském mistrovství světa v japonském Obihiru zlato na trati 1 500 metrů. Čtyřnásobná šampionka z loňského MSJ ve Finsku také v úvodní den zajela třetí čas v první ze dvou jízd na 500 m a vede průběžné pořadí víceboje. Devatenáctiletá Erbanová, jež startuje na juniorském MS naposledy, vyhrála patnáctistovku v čase 2:00,45 a druhou Kim Po-rum z Koreje porazila o 22 setin sekundy.

Karolína Erbanová
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo/Matt Dunham

Na pětistovce svěřenkyně trenéra Petra Nováka dosáhla času 39,63. V hodnocení disciplíny to znamenalo třetí místo, pro víceboj příčku druhou, neboť nejrychlejší Korejka Kim Hjon-jong absolvuje pouze sprinty.

Erbanovou, která měla podle kouče Nováka před závodem potíže s kotníkem a bolelo ji v krku, tak z rivalek pro víceboj porazila pouze Miho Takagiová. Před Japonkou, jež byla na 1 500 metrů pátá, vede česká reprezentantka o 233 tisícin bodu.

Nováka triumf Erbanové na patnáctistovce mírně překvapil. "Protože jsme se soustředili zejména na tréninky sprintu, patnáctistovky až tak skvěle nejezdila. A najednou těch 1 500 metrů proletěla o vteřinu rychleji než před pár dny v Evropě," pochvaloval si trenér výkon své svěřenkyně i fakt, že si tak zajistila na této trati start koncem měsíce na MS v Heerenveenu.

Šampionát pro juniorky pokračuje v sobotu závody na 1 000 a 3 000 metrů, v neděli vyvrcholí druhou pětistovkou a stíhačkou týmů. Erbanová na minulém MSJ nevyhrála pouze nejdelší trojku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články