Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Superkombinaci v Soči zmařil nový sníh, Vonnová má další globus

Krásná Poljana (Rusko) - Závěrečná superkombinace Světového poháru žen v Soči byla zrušena kvůli špatným podmínkám na trati, kterou se pořadatelům nepovedlo upravit po přívalech nového sněhu. Malý křišťálový globus v této disciplíně získala potřetí za sebou Lindsey Vonnová. Mezinárodní federace FIS nejprve uvažovala o tom, že se pokusí pro třetí superkombinaci sezony najít náhradní termín. Nakonec ale usoudila, že pro ni v kalendáři závodu už není místo.

"Díky zrušení závodu člověk nikdy vyhrát nechce," konstatovala Američanka, která byla ve dvou odjetých superkombinacích první a druhá a v čele celkového pořadí má náskok 55 bodů na Slovinku Tinu Mazeovou.

Zrušení superkombinace v Soči ale jinak uvítala. "Rozhodli správně. Všechny jsme měly pocit, že by to nebylo bezpečné," uvedla Vonnová. Start závodu byl nejprve posunut, aby se mohlo na trati pracovat, ale nepomohlo to. "Bohužel se z toho sněhu nedal udělat žádný povrch," prohlásila.

Vonnová si už v sobotu v dějišti olympijských her v roce 2014 zajistila celkové prvenství v hodnocení sjezdu. Celkem má nyní ve sbírce čtrnáct křišťálových globů - tři velké a jedenáct malých.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články