Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sdruženáři by chtěli v Liberci nahlédnout do první desítky

Liberec - Liberecké areály na Ještědu a ve Vesci budou v příštím týdnu hostit závody Světového poháru v severské kombinaci. Na startu se poslední únorový víkend objeví sdruženářská špička včetně českých reprezentantů Miroslava Dvořáka, Pavla Churavého, Tomáše Slavíka a Aleše Vodseďálka. Trenér Luděk Šablatura se netají tím, že by některého ze svých svěřenců rád viděl v první desítce. To se českým závodníkům zatím v sezoně nepovedlo, maximem bylo Dvořákovo 13. místo.

Čeští sdruženáři
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Česká výprava má v těchto dnech nabitý program. Teprve v pondělí vpodvečer se sdruženáři vrátili z Kazachstánu, ve čtvrtek je čeká odjezd do Klingenthalu na další závody SP. "Budu doufat, že to, co máme natrénováno, nám bude stačit pro příští tři čtyři neděle, kdy končí světový pohár v Oslo," řekl dnes Šablatura.

V Liberci se představí výpravy z 12 zemí včetně silných Němců, Rakušanů nebo Norů. Sdruženářská špička je nyní podle trenéra velmi vyrovnaná, o čemž svědčí i to, že dosavadní díly SP vyhrálo více závodníků. "Konkurence je velká. My se s ní samozřejmě chceme poprat a bojovat o co nejlepší umístění," dodal. V Liberci nebudou chybět vedoucí muž světového poháru Jason Lamy Chappuis z Francie nebo Ital Alessandro Pittin, vítěz lednových závodů v Chaux-Neuve ve Francii.

Churavý, který je v průběžném pořadí na 35. místě, věří, že naváže na předchozí výsledky. "Doufám, že budu podávat výkony takové, jaké jsem podával v posledních závodech," řekl. Doufá v to i jeho kolega Slavík, který chce ještě před Libercem nabrat sebevědomí na svém nejoblíbenějším můstku v Klingenthalu. "Věřím, že si tam udělám dobrý pocit a pak s tím budu moct závodit i v Liberci a tu desítku patnáctku nějak prolomím," uvedl 36. muž průběžného pořadí.

Organizátoři jsou připraveni i na déšť

Do Liberce je v tuto chvíli přihlášeno 62 sdruženářů. Do závodu se jich kvalifikuje 50. Většina výprav by měla na sever Čech dorazit během příštího úterý nebo středy.

V obou areálech nyní finišují přípravy. Ve Vesci, kde vznikne dvoukilometrový běžecký okruh, je v současné době k dispozici zhruba 45 000 kubických metrů sněhu. "Myslím, že jsme připraveni i na to, kdyby začalo být skutečně velmi teplo a pršet," řekla výkonná ředitelka organizačního výboru Kateřina Nyčová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články