Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Björndalen vyhrál generálku na MS, Šlesingr byl čtyřiadvacátý

Kontiolahti – Norská biatlonová legenda Ole Einar Björndalen se necelé tři týdny před mistrovstvím světa dočkal vítězství, na které čekal více než rok. Pro celkově 94. triumf ve světovém poháru, přičemž jeden má z klasického běhu na lyžích, si doběhl ve stíhačce ve finském Kontiolahti. Ženám kralovala domácí Finka Kaisa Mäkäräinenová.

Björndalen dnes prokázal, že i v 38 letech stále umí vyhrávat. Se dvěma trestnými okruhy hned po úvodní střelbě vleže odrazil i závěrečný útok vedoucího muže SP Francouze Martina Fourcada a poprvé od prosince 2010 kraloval výsledkové listině. Fourcade s norskou ikonou prohrál o 13,8 sekundy, třetí byl Rus Dmitrij Malyško.

Českým biatlonistům se finská prověrka střelecky nepovedla. Michal Šlesingr si oproti sprintu o deset míst polepšil a skončil na 24. místě, bodoval i čtyřiatřicátý Ondřej Moravec. Lukáš Kristejn na své první body nedosáhl.

Mäkäräinenová si prohodila pořadí ze sobotního sprintu s Němkou Magdalenou Neunerovou, která přijede na domácí MS ve žlutém trikotu vedoucí ženy SP. Dnes ji zradily čtyři střely mimo terč, stejnou bilanci měla třetí Běloruska Darja Domračevová. Barbora Tomešová nebyla hodnocena, protože ji ještě před poslední střelbou nejrychlejší biatlonistky dostihly.

Je nám líto, video expirovalo.
Světový pohár v biatlonu Finsko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články