Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Skokané skončili ve Willingenu šestí, Koudelka létal daleko

Willingen – Čeští skokané na lyžích obsadili na světovém poháru družstev v německém Willingenu šesté místo. Roman Koudelka létal na úvod devítidenní takzvané Team Tour daleko a ve druhém kole si zapsal vůbec nejlepší výkon 141 metrů. Vyhráli Norové před Rakušany a domácími Němci. V neděli je ve Willingenu na programu závod jednotlivců, Team Tour o jackpot 100 tisíc eur obsahuje také soutěže v Klingenthalu a Oberstdorfu.

Čeští skokané drželi šesté místo už po prvním kole hlavně zásluhou Koudelky a Lukáše Hlavy, kteří skočili 139, respektive 138 metrů. Zatímco týmová jednička Koudelka si ještě polepšil, Hlava naopak hodně pohoršil a Jakub Janda s navrátilcem do reprezentačního áčka Antonínem Hájkem předvedli vyrovnané výkony. Hájek však skočil o třicet metrů méně než Koudelka.

Suverénní triumf Norů pojistil poslední muž na můstku Anders Bardal, druzí mistři světa a olympijští vítězové Rakušané s lídrem SP Andreasem Koflerem i druhým Gregorem Schlierenzauerem byli horší o 22,9 bodu. Před Čechy se dostali ještě Japonci a Slovinci. Nejdelší lety dne předvedli shodným výsledkem 145,5 m Němec Severin Freund a Japonec Taku Takeuči.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články