Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V Chuchli se otevírá běžkařský okruh pro veřejnost

Praha – Na dostihovém závodišti v pražské Chuchli vyrostla 600 metrů dlouhá běžecká trať, která by měla být zdarma přístupná široké veřejnosti. Nejvyšší částkou na projekt přispívá Magistrát hlavního města Prahy, podle informací iHned.cz zhruba jedním milionem korun. Hlavní tváří závodiště a iniciátorkou projektu je Kateřina Neumannová, bývalá běžkyně na lyžích a prezidentka organizačního výboru mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci, které skončilo schodkem 112 milionů korun.

Nová běžecká trať v Chuchli
zdroj: ČT24

Od minulého týdne v Praze v Chuchli nepřetržitě běží umělé zasněžování. Běžecká trať, která by krom veřejnosti měla sloužit i školám, zůstane v provozu až do března, pokud teploty dovolí. K dispozici bude i půjčovna lyží. Ve středu se zde bude konat přebor Prahy.

"Tak jsem si říkala, že by bylo fajn udělat taky něco ne pro závodníky, ale především pro lidi, pro obyvatele Prahy, kteří mají rádi běhání na lyžích a nemají čas jezdit o víkendech na hory," prohlásila Neumannová, která se po delší době objevuje v médiích v pozitivním světle. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články