Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Super-G v Ga-Pa ovládla Mancusová

Garmisch-Partenkirchen - Superobří slalom Světového poháru lyžařek v Garmisch-Partenkirchenu vyhrála americká favoritka, chybující Lindsey Vonnovou však zastoupila Julia Mancusová. Úřadující vicemistryně světa vyhrála poprvé v sezoně, Vonnová nicméně stále kraluje Světovému poháru i hodnocení disciplíny.

Julia Mancusová
zdroj: ČTK/AP autor: Marco Trovati

"Když jsem dojela do cíle, říkala jsem si: Jestli ani tohle nebude stačit na vítězství, tak už opravdu nevím," citovala Mancusovou agentura AP. "Nebyla to moje nejlepší jízda, ale celou dobu jsem měla lyže naprosto pod kontrolou," uvedla. Hvězda rychlostních disciplín a dvojnásobná medailistka z olympiády ve Vancouveru Vonnová chtěla dnes načít šestou desítku vítězství v SP po sobotním triumfu ve sjezdu, ale musela několik minut čekat na startu kvůli zlomené tyči jedné z branek, což při teplotě minus 20 stupňů bylo hodně nepříjemné.

Přesto horní pasáž sjela nejrychleji, ale po chybě zhruba v polovině závod nedokončila. "Nevěděla jsem kam jet a co dělat. Ale nejsem zklamaná, i já mám právo občas něco pokazit," řekla Vonnová. "Už včera jsem tušila, že se něco stane, protože jsem se chvílemi necítila ve své kůži," dodala.

Do cíle nedojela americká hvězda podruhé v sezoně, předtím nebodovala jen při své nejslabší disciplíně prosincovém slalomu v Courchevelu. Navíc nevyužila šanci překonat rekordních 17 triumfů v super-G Rakušanky Renate Götschlové. Náladu si chce Vonnová spravit příští víkend na závodech v Andoře.

"Jsem třetí v pořadí obřího slalomu, což se mi nikdy před tím nepovedlo. Chci tam vyhrát, protože malý glóbus za obří slalom je pro mě opravdová výzva. Byl by to další splněný sen," uvedla. Mancusová porazila o 13 setin sekundy Rakušanku Annu Fenningerovou, která se v hodnocení super-G přiblížila Vonnové na 20 bodů. Třetí byla stejně jako v sobotním sjezdu Tina Weiratherová z Lichtenštejnska.

Ženy - super-G:

1. Mancusová (USA) 1:20,50, 2. Fenningerová (Rak.) -0,13, 3. Weiratherová (Licht.) -0,45, 4. Höflová-Rieschová (Něm.) -0,55, 5. Curtoniová (It.) -0,79, 6. Marchandová-Arvierová (Fr.) -0,80, 7. Görglová (Rak.) -0,83, 8. Schnarfová (It.) -0,97, 9. Moserová (Rak.) a Merighettiová (It.) obě -1,07.

Průběžné pořadí SP (po 23 z 39 závodů):

1. Vonnová (USA) 1350, 2. Mazeová (Slovin.) 868, 3. Höflová-Rieschová 796, 4. Görglová 674, 5. Fenningerová 667, 6. Mancusová 607, ...70. Záhrobská (ČR) 46. Průběžné pořadí super-G (po 5 ze 7 závodů): 1. Vonnová 313, 2. Fenningerová 293, 3. Mancusová 269, 4. Suterová (Švýc.) 226, 5. Höflová-Rieschová 185, 6. Görglová 173.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články