Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Boulařka Sudová byla v paralelní jízdě v Deer Valley devátá

Deer Valley - Akrobatická lyžařka Nikola Sudová obsadila na Světovém poháru v americkém Deer Valley deváté místo v paralelní jízdě v boulích. Vyhrála domácí reprezentantka Hannah Kearneyová, která si tak prodloužila sérii neporazitelnosti na čtrnáct závodů za sebou.

Nikola Sudová
zdroj: ČTK

Devětadvacetiletá Sudová navázala devátou příčkou na umístění z pátečního závodu a i v sedmém dílu SP se dokázala umístit v elitní desítce. Jejím nejlepším výsledkem v dosavadním průběhu sezony jsou dvě třetí místa z Ruky a Lake Placid. V průběžném pořadí seriálu české lyžařce patří čtvrté místo se ziskem 281 bodu.

S plným počtem 700 bodů vede suverénní Kearneyová, která v sobotním závodě porazila Kanaďanku Justine Dufourovou-Lapointeovou a krajanku Heather McPhieovou. Stejné je i pořadí v čele seriálu, Dufourová-Lapointeová má druhém místě na kontě 408 bodů a třetí McPhieová 340.

V závodě mužů mohl sedmým triumfem za sebou překonat rekord Mikael Kingsbury, kanadský reprezentant ale nestačil na Sergeje Volkova a skončil druhý. Ruský lyžař si připsal první triumf v SP v kariéře, třetí místo navíc obsadil jeho starší bratr Andrej.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články