Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Ruské sportovní dvojice berou všechny medaile

Sheffield (Británie) - Ruští krasobruslaři získali na mistrovství Evropy všechny medaile v soutěži sportovních dvojic. Vyhráli Taťjana Volosožarová a Maxim Traňkov, stříbrnou medaili vybojovali Věra Bazarovová a Jurij Larionov a třetí skončili Xenia Stolbovová a Fjodor Klimov. Čeští reprezentanti Alexandra Herbríková a Rudy Halmaert obsadili třináctou příčku.

Taťjana Volosožarová a Maxim Traňkov
zdroj: ČTK/AP

Volosožarová s Traňkovem společně startovali na mistrovství Evropy poprvé a s přehledem potvrdili roli největších favoritů, do níž se dostali po odstoupení německých obhájců titulu Aljony Savchenkové a Robina Szolkowého. Ve volné jízdě udělali chybu jen při poslední zvedačce a zbytek startovního pole za sebou nechali o více než 16 bodů. Traňkov po třech evropských medailích, které získal s Marií Muchortovovou, poprvé dosáhl na titul. Volosožarová dokonce získala vůbec první cenný kov na ME, v letech 2008 až 2010 byla se Stanislavem Morozovem třikrát čtvrtá.

Druhou příčku s přehledem uhájili Bazarovová s Larionovem, kteří zaváhali jen u druhého dvojitého axelu v sekvenci a o jednu příčku vylepšili umístění z loňska. Stejně pevně se na bronzovém stupínku usadili Stoblovová s Klimovem, kteří do Sheffieldu přijeli jako náhradníci za Juko Kavagutiovou a Alexandra Smirnova.

Herbríková s Halmaertem neudrželi lichotivou desátou pozici po krátkém programu. Ve volné jízdě se naplno projevilo, že spolupracují teprve od října. Vedle pádu při odhozeném trojitém rittbergeru udělali další chyby ve zvedaných figurách a piruetách. I když ziskem 72,88 bodu o více než tři body vylepšili svůj výkon z prosincového republikového šampionátu, propadli se o tři příčky.

Je nám líto, video expirovalo.
ME v krasobruslení 2012 Velká Británie

Výsledky sportovních dvojic

1. Volosožarová, Traňkov 210,45,

2. Bazarovová, Larionov 193,79,

3. Stolbovová, Klimov (všichni Rus.) 171,81,

4. Bertonová, Hotárek (It.) 158,99,

5. Vartmannová, Van Cleave (Něm.) 154,99,

6. Jamesová, Cipres (Fr.) 151,93,

...13. Herbríková, Halmaert (ČR) 115,87.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články