Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Do Nového Města se vrací Světový pohár biatlonistů

Nové Město na Moravě - Po 31 letech se do Nového Města na Moravě vrací Světový pohár v biatlonu. Pořadatelé finišují, areál za několik desítek milionů korun čeká až 50 tisíc návštěvníků. Největší starosti mají se sněhem, Vysočinu totiž trápí obleva. Billboardy i plakáty lákají na největší letošní lyžařskou podívanou a 800 pořadatelů se chystá na ostrý start.

Světový pohár biatlonistů v Novém Městě
zdroj: ČT24

Jeden okruh měří pět kilometrů, na většině trati je technický sníh, ale je ho dost a světoví komisaři jsou spokojeni. "Během tří nocí jsme nastříkali dostatečné množství sněhu a rozvozili ve vrstvě 30-50 centimetrů," uvedl jeden z pořadatelů Karel Klapač. "Trošku nás zaskočila obleva, ale myslím, že všechno bude nachystané," dodal předseda organizačního výboru Jiří Hamza.

Letos mohou návštěvníci nově zakoupit vstupenky nejen v areálu, ale i na informačním centru v Novém Městě na Moravě. Zájemců je zatím jen málo, a to i přesto, že do 18 let je vstup zdarma. "Ceny začínají na 140 korunách, je možné koupit jednodenní i vícedenní," vysvětlila Lenka Příhodová z infocentra Nové Město na Moravě.

Hotely v okolí biatlonového areálu ve vzdálenosti do 10 kilometrů jsou už obsazené sportovci a jejich doprovodem i televizními štáby. Přesto pořadatelé hlásí ještě volné kapacity. "Na našich stránkách se dá proklikat do volných kapacit," přiblížil Hamza.

Řidiči musí počítat s komplikacemi. Týkat se to bude náměstí, kde bude každý večer probíhat slavnostní vyhlášení s kulturním programem. Uzavřeny budou i některé silnice a ulice kvůli parkování, nejvýhodnější tak bude využít kyvadlovou dopravu. První závodníci do areálu dorazí v pondělí, tedy dva dny před oficiálním zahájením akce.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články