Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bauer po sprintu spadl v Tour na 17. místo

Oberstdorf (Německo) - Lukáš Bauer v dnešním oberstdorfském sprintu na Tour de Ski nepřekvapil a z průběžného sedmého místa se propadl na sedmnácté se ztrátou minuty a devíti sekund na lídra. Ve třetí etapě postoupili z kvalifikace z Čechů pouze Martin Jakš a Eva Nývltová, jejich snažení však skončilo hned ve čtvrtfinálových bězích.

Běžecký sprint
zdroj: isifa/LN autor: Tomáš Krist

Mužské finále ovládlo kvarteto Rusů v čele s Nikitou Krjukovem, šesté místo stačilo Petteru Northugovi z Norska k tomu, aby se vrátil do čela průběžného pořadí Tour. Dosavadní lídr Axel Teichmann z Německa klesl na osmou pozici. Ženám do třetice vévodila polská obhájkyně celkového prvenství Justyna Kowalczyková.

Jakš se do čtvrtfinále kvalifikoval jako čtyřiadvacátý, na nejrychlejšího Alexeje Petuchova z Ruska ztratil 5,05 sekundy. Ve čtvrtfinále ale přijel v konkurenci pozdějších dvou finalistů Daria Cologny ze Švýcarska a nakonec třetího Nikolaje Morilova poslední. V Tour de Ski udržel 28. místo. Už postup z kvalifikace sprintu byl ale pro něj bonusem. "Beru to jako úspěch, to jsem chtěl, s tím jsem spokojený."

Sedmý muž z páteční klasické patnáctky Bauer očekával, že ve sprintu na nejrychlejší stačit nebude, a skutečně zaznamenal až 70. čas s odstupem 13,82. "Dopadlo to podle očekávání, bohužel. Žádnou tragédii z toho nedělám," uvedl Bauer na svém webu. "Pokračuje klasická Tour, musím útočit v dalších závodech. Doufám, že nevyjde předpověď na silnější déšť a teplo na další den a skiatlon na dvacet kilometrů. Trať nenahrává únikům ani roztrhání pole," doplnil. Další specialista na distanční závody Jiří Magál byl dokonce úplně poslední, třiadevadesátý se ztrátou 22,19. Aleš Razým z Tour odstoupil.

Justyna Kowalczyková
zdroj: ČTK/AP

Nývltová obsadila v kvalifikaci 27. pozici, na nejrychlejší Kowalczykovou ztratila 10,18 sekundy. Čtvrtfinálový běh pro ni pak znamenal konečnou, celkově ale poskočila o dvě pozice na 23. místo. Ivana Janečková byla ještě o dvacet sekund pomalejší a patřilo jí 67. místo, celkově je 54.

Kowalczyková po prologu a stíhačce zvítězila s převahou před norskou spolufavoritkou Marit Björgenovou, na stupních vítězů je doplnila další norská běžkyně Astrid Jacobsenová. V čele celkového hodnocení už má Polka díky bonusům náskok 22,2 sekund před Björgenovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články