Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bauer začal Tour 27. místem, zvítězil Northug

Oberhof - Běžec na lyžích Lukáš Bauer načal Tour de Ski sedmadvacátým místem v prologu v Oberhofu. Z výhry se radoval favorit Petter Northug z Norska, který na trati dlouhé 3,75 km porazil o sedm desetin sekundy dvojnásobného vítěze etapového závodu Daria Colognu ze Švýcarska. Krom Bauera se další čeští běžci už do třicítky nevešli. Martin Jakš obsadil 43. místo, Aleš Razým 49., Jiří Magál 68. a Ondřej Horyna byl jednadevadesátý z 99 startujících.

Vítěz závodu Petter Northug
zdroj: ČTK/AP autor: Jens Meyer

Čtyřiatřicetiletý Bauer, vítěz Tour de Ski z let 2008 a 2010, vystartoval s touhou navázat na výborná umístění z předešlých ročníků. V cíli ale za Northugem zaostal o 20,7 sekundy. "Úplně spokojený být nemůžu i s ohledem na to, že všichni silní soupeři jsou vepředu. Vědu z toho ale nedělám, protože prolog Tour de Ski nevyhrává," řekl Bauer na svém webu.

Na zledovatělé trati se Bauer do mezičasu po 1,7 kilometru nemohl dostat do rytmu. "Měl jsem problém se rozjet, abych se pořád nesmekal. Ve zbytku už jsem tolik neztratil, takže i pocity v cíli byly výrazně lepší. Měl jsem dojem, že bych mohl pokračovat dál, což je dobré znamení do distančních závodů," řekl český lyžař.

Do páteční klasické patnáctky s handicapovým startem tak český běžec vyjede s pětatřicetivteřinovou ztrátou na prvního Northuga, kvůli patnácti bonusovým sekundám, které Nor získal za výhru. "Cílem v patnáctce je jednoznačně dojet v čele a pokud možno vybojovat co nejlepší umístění, protože v dalším sprintu nemůžu počítat s extra výsledkem," řekl Bauer. "Musím stahovat vteřinky jako v předchozích ročnících a v distancích jezdit výborně." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články