Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kraus skončil v druhém závodu SP osmý

Innichen (Itálie) – Český skikrosař Tomáš Kraus dvakrát spadl, skončil potlučený, ale dojel osmý v druhém závodu světového poháru v italském Innichenu. Vyhrál Rakušan Andreas Matt před Rusem Jegorem Korotkovem. "Začátek sezony je docela dobrý," hodnotil Kraus sobotní páté a nedělní osmé místo. Domů pojede na svátky po pádech v druhém závodu s naraženými hýžděmi a kolenem. "Nic vážného to není," ujistil.

Skikrosař Tomáš Kraus
zdroj: ČT24

Do nedělního závodu se Kraus málem nedostal. V kvalifikaci udělal chybu a mezi dvaatřicítku postupujících do vyřazovacích jízd postoupil až jako třicátý. "Před rovinkou jsem udělal chybu a byl jsem rád, že jsem prolezl," oddechl si. V prvním kole špatně odstartoval a musel předjet dva soupeře, aby se dostal do čtvrtfinále. I o semifinále bojoval. "I když jsem špatně startoval, jezdil jsem bezvadně a postup byl dobrý," zhodnotil.

V semifinále se strkal s Norem Bastianem Jüllem a v polovině trati neudržel rovnováhu. "Chtěl jsem před něj vjet vnitřní lyží, ale zavřel mě a začal tlačit ven. Vzápětí mi přejel lyže a já v boulích spadl," řekl Kraus.

Bolavé tělo se podepsalo i na výkonu sedmatřicetiletého Krause v malém finále, které český skikrosař v sobotu vyhrál, ale tentokrát se neprosadil. Navíc znovu spadl. "Bolí mě zadek a koleno, ale to je normální a není to nic vážného," řekl. Žádný další český skikrosař už v Itálii nebodoval. Soutěž žen vyhrála stejně jako o den dříve Kanaďanka Kelsey Serwaová, Nikol Kučerová závod nedokončila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články