Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Koudelka už je venku z nemocnice, skákat ale nebude

Harrachov – Roman Koudelka, který skončil v nemocnici po pádu ve čtvrtečním tréninku před závodem světového poháru v Harrachově, se vrátil do skokanského areálu. Necítí se ale ještě zcela v pořádku, a proto nedělní závod vynechá. Do dalšího závodu v Engelbergu však už chce nastoupit.

Roman Koudelka
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Potíže, kvůli kterým se rozhodl Roman Koudelka – nejlepší český skokan na lyžích v současné sezoně – harrachovský závod vynechat, se týkají především koordinace. "Skákat nebudu, protože ještě ta koncentrace, stabilizace a koordinace není úplně v pohodě. Nemá cenu něco riskovat," řekl Koudelka, když se z nemocnice vrátil do harrachovského skokanského areálu. Podotkl, že se cítil nejistě už v nemocnici. "Cítil jsem se dezorientovaný, trochu jsem se motal," uvedl. Skokané přitom koordinační vlastnosti testují chozením po laně či dřepy na jedné noze.

Navázal na srovnání s opilostí, kterým charakterizoval, jak se cítil po pádu ve stokilometrové rychlosti. Prý se tehdy cítil, jako by měl v krvi šest promile alkoholu. "Teď už jsou to jen dvě, takže ještě pár dní a bude to dobré," vtipkoval Koudelka.

Příští týden Koudelka odjede do Ramsau, kde bude trénovat na malém můstku. Potom se teprve vrátí do Světového poháru. Nejspíš zahájí víkend už kvalifikací. Tu v Harrachově absolvovat nemusel, protože patřil do první desítky v průběžném pořadí poháru, ale z té nejspíš po vynechaném závodě vypadne. "To nejspíš nastane, holt ji budu skákat, ale věřím, že když se zkoncentruju, dostanu se zpět do desítky," poznamenal skokan.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články