Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Nadvláda Vonnové trvá, vyhrála i super-G v Beaver Creeku

Beaver Creek (USA) - Nadvláda americké lyžařky Lindsey Vonnové v rychlostních disciplínách Světového poháru pokračuje. Po trojnásobném triumfu v kanadském Lake Louise dnes vyhrála superobří slalom v Beaver Creeku, kde ženy premiérově závodily na mírně upravené sjezdovce Birds of Prey, běžně určené pro muže. Závod byl náhradou za zrušené super-G ve Val d'Isére, které se mělo jet o nadcházejícím víkendu.

Lindsey Vonnová
zdroj: AP autor: Shinichiro Tanaka

Domácí favoritka zvítězila o 37 setin sekundy před Fabienne Suterovou ze Švýcarska, o další čtyři setiny zpět skončila Rakušanka Anna Fenningerová. "Předvést doma takovouhle jízdu, to je jako sen," radovala se Vonnová.

Suverénně vedoucí žena celkového pořadí SP má nyní na kontě 46. prvenství a v historické statistice se vyrovnala dosud třetí Renatě Götschlové z Rakouska. Více závodů vyhrály už jen Vreni Schneiderová ze Švýcarska (55) a vedoucí Rakušanka Annemarie Moserová-Pröllová (62).

"Historie lyžařského sportu pro mě mnoho znamená. Když jsem byla malá, řekla jsem si, že chci být nejlepší. A teď jsem tam vepředu," konstatovala Vonnová. "Ale Moserová-Pröllová je ještě daleko. Doufám, že budu moci ještě tak čtyři roky jezdit, abych na její číslo dosáhla," přála si Američanka.

Sedmadvacetiletá americká suverénka rychlostních disciplín v této sezoně vyhrála pátý závod z dosavadních sedmi. Do soutěžního roku vstoupila triumfem v obřím slalomu v Söldenu, v minulém týdnu opanovala v Lake Louise oba sjezdy i super-G. "Nikdy bych si nepomyslela, že budu mít v tuhle dobu na kontě tolik vítězství. V létě jsem super potrénovala, ale něco takového jsem si nepředstavovala. Lépe jsem do sezony odstartovat nemohla," pochvalovala si Vonnová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články