Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Březina skončil na Grand Prix v Moskvě čtvrtý

Moskva – Krasobruslař Michal Březina obsadil na Grand Prix v Moskvě čtvrté místo. Přestože do volné jízdy zařadil poprvé v sezoně čtverný skok, třetí pozici z krátkého programu neudržel. Za třetím Američanem Jeremym Abbottem zaostal o 2,73 bodu, zvítězil šestnáctiletý Japonec Juzuru Hanju.

Michal Březina
zdroj: ČTK/AP

Vítěz říjnové Americké brusle Březina v Rusku marně útočil na čtvrté umístění na stupních vítězů v Grand Prix v kariéře. Už po předchozí třetí příčce z Paříže měl nicméně jednadvacetiletý český reprezentant jistotu, že se od 8. do 11. prosince zúčastní finále Grand Prix v Québeku.

Čtvrtému muži z předchozích dvou světových šampionátů vyšel úvod volné jízdy, po trojitém axelu a kombinaci skočil čtverný salchow pouze s drobným zaváháním při dopadu. Pak už se ale Březinovi tolik nedařilo, lutz i další axel byly jen dvojité.

"Zas tak špatné to nebylo, akorát bohužel byly chybičky. Uletěl mi trojitý axel, což se mi normálně nestává, a na konci lutz," řekl Březina. Věřil, že jinak by se dostal přes 150 bodů, což by znamenalo třetí místo. "Chybičky byly, ale jízda se mi zlepšuje závod od závodu, takže s tím, jak jsem zajel, jsem docela spokojen. Bodově to byl nejlepší výsledek v sezoně," dodal. 

Březina si sice vylepšil sezonní maximum na 226,35 bodu, přesto ho v průběžném pořadí předčil Španěl Javier Fernández, který v Moskvě předvedl hned dva čtverné skoky.

Před Fernándeze se pak o pouhé tři setiny bodu prosadil Hanju, naopak vítěz krátkého programu Abbott chyboval a klesl na třetí pozici. Třetí místo v soutěži sportovních dvojic na Ruském poháru obsadil český rodák Ondřej Hotárek, jenž závodí v italských barvách společně se Stefanií Bertonovou.

Ruský pohár v Moskvě, závod seriálu Grand Prix v krasobruslení:

Muži: 1. Hanju (Jap.) 241,66, 2. Fernández (Šp.) 241,63, 3. Abbott (USA) 229,08, 4. Březina (ČR) 226,35.

Ženy: 1. Asadaová (Jap.) 183,25, 2. Leonovová 180,45, 3. Sotnikovová (obě Rus.) 169,75.

Sportovní dvojice: 1. Savchenková, Szolkowy (Něm.) 208,69, 2. Kavagutiová, Smirnov (Rus.) 197,84, 3. Bertonová, Hotárek (It.) 168,02.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články