Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Březina je po krátkém programu pařížské Grand Prix třetí

Paříž – Drobné chyby při piruetách odsunuly krasobruslaře Michala Březinu na průběžné třetí místo po krátkém programu v pařížské soutěži seriálu Grand Prix. Čtvrtý muž z předchozích dvou světových šampionátů znovu předvedl svou přednost – trojitého axela – a znovu dostal vysoké známky. Drobné nezdary v závěru ho však připravily o několik potřebných bodů. Březina nestačil v první části Trofeje Erika Bomparda jen na mistra světa Patricka Chana z Kanady a Číňana Nan Songa.

Michal Březina
zdroj: ČTK/AP autor: Francois Mori

Jednadvacetiletý krasobruslař dostal za svůj krátký program od rozhodčích 74,32 bodu, téměř o pět bodů méně než při svém triumfu před měsícem v Kalifornii. Jízdu zahájil čistě skočeným trojným axelem a pokračoval na jistotu bez čtverných skoků. Proto se zařadil na třetí místo za dva krasobruslaře, kteří v krátkém programu čtverný skok zkusili.

Březina bude ve volné jízdě útočit na své třetí stupně vítězů v Grand Prix v kariéře, situace na druhém až pátém místě je nicméně mimořádně vyrovnaná. Na druhého Nan Songa ztrácí Březina 2,21 bodu, před pátým Florentem Amodiem z Francie má český reprezentant náskok necelé tři body.

Od skupiny bojující o stupně vítězů se odpoutal jen vítěz Kanadské brusle Chan, jenž navzdory pádu po absolvování čtverného toeloopu dostal 84,16 bodu. Volné jízdy jsou v sobotu na programu od 13:30.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články