Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bank se po nemoci cítí na lyžích dobře

Praha - Ondřej Bank se chtěl na sezonu připravovat v Chile, jeho letní plány však překazila dodnes záhadná nemoc, která ho připoutala na lůžko a připravila zhruba o patnáct kilogramů. Český lyžař se však nevzdával a přestože stále navštěvuje lékaře, první tréninky na lyžích si chválí. "Byl jsem až překvapený, jak se mi jezdilo dobře, cítil jsem lyže. Rovnou jsme řešili techniku," vysvětloval Bank průběh příprav na sezonu.

Ondřej Bank
zdroj: ČT24

Pokud se na konci týdne Ondřej Bank a jeho tým rozhodnou, uvidíme pátého muže kombinace z letošního mistrovství světa už brzy v ostrém závodě. V úvahu přichází obří slalom v americkém Beaver Creeku, který se jede za necelé tři týdny.

"Mám spíše variantu falešné formy. Člověk nemá tolik natrénováno, ale zpočátku tam je jistý grif," říkal Bank, který se zapojil do charitativní akce mezinárodní lyžařské federace, díky čemuž ho zdobí vzrostlý knírek.

Český závodník chce na svahy co nejdříve kvůli startovním číslům. Čím déle totiž bude čekat, tím horší budou. "Když bychom se ale rozhodli jet hned první závod, co bude, musel bych odjet zítra nebo pozítří," uzavřel dobře naladěný Bank.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články